Vali Oğuz'dan Cesur Çıkış: Said-i Nursi Dosyasını Açtı

Vali Oğuz, Vali Konağı'ndan 20 konukla gerçekleştirilen Basın Kulübü programında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2012 10:58
Vali Oğuz'dan Cesur Çıkış: Said-i Nursi Dosyasını Açtı

Vali Oğuz, daha önce devlet adamlarının konuşmaya cesaret edemediği Said-i Nursi dosyasını Isparta için Basın Kulübü'nde açtı.

BUNA İRTİCA DENİLEMEZ

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Said-i Nursi'nin Barla'da bulunan evine 1 günde 20 bin kişinin geldiğini belirtip "Bu gelenlerin kime ne. zararı oldu?" diye sordu. İnanç turizmi kapsamında bu potansiyeli ha-rekete geçirmek gerektiğini söyleyen Vali Oğuz "Bediüzzaman Saidi Nursi'den söz edildiği zaman birileri bu meseleyi ideolojik olarak ele alıyor. Sen istesen de istemesen de Bediüzzaman potansiyeli var bu şehirde. Ve bu potansiyeli harekete geçirmek 100 fabrikaya bedel ekonomik fayda sağlar" dedi. Vali Oğuz ayrıca "Buna Cumhuriyet ilkelerine aykırı, irtica amaçlı şey falan denilemez" diye konuştu.

İslam aleminde Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra Isparta’yı dördüncü kutsal kent ilan ederek dikkatleri üzerine çeken Isparta Valisi.Memduh Oğuz, şimdi de Bediüzzaman Said-i Nursi'nin potansiyelini harekete geçirme çağrısı yaptı.

Peygamber kokusu gülün sadece Isparta’da yetişiyor olmasıyla aslında Allah'ın bir mesaj verdiğini söyleyen Vali Oğuz, Osmanlı döneminde en çok şeyhülislam çıkaran vilayetin de Isparta olduğunu anımsattı. Bunun içinde bu şehrin kutsal bir kent olduğuna inandığını söyledi.

BİR GÜNDE 20 BİN KİŞİ GELDİ BUNA İRTİCA FALAN DENİLEMEZ

Sadece geçtiğimiz 23 Nisan tarihinde Said-i Nursi'nin Barla'da yaşadığı ev ile Isparta şehir merkezindeki evini görmek için 20 bin kişinin geldiğini hatırlatan Vali Oğuz "Ama nedense Bediüzzaman Said-i Nursi'den söz edildiğinde birileri bu meseleyi ideolojik olarak ele alıyor. Sen istesen de istemesen de Bediüzzaman potansiyeli var bu şehirde. Şu anda Türkiye'de sayısal olarak sırf Bediüzzaman üzerine yılda Isparta’ya 5 milyon üzerinde ziyaret potansiyeli var. Ve başkalarının değerlendirdiği gibi bunun içerisinde cumhuriyet ilkelerine aykırı, irtica amaçlı şey falan denilemez" açıklamasında bulundu.

Kendisini bu tür söylemlerden dolayı eleştirenlere de göndermede bulunan Vali Oğuz, "Elinizi vicdanınıza koyun. Allah için cevap verin. Sadece 23 Nisan'da Barla'ya 20 bin kişi ziyaret geldi. Ne zarar gördünüz? Bu gelenlerden gayri medeni davranış gördünüz mü? Çağdaş anlayışa aykırı bir görüntü manzara meydana geldi mi? Acaba çevre kirliliği gördünüz mü? Bir tanesinin yere tükürdüğünü gördünüz mü? Şehrimize zarar meydana getirmediler hatta tam tersi fayda getirdiler" diye konuştu.

ANTİOCHEİA DEYİNCE HIRİSTİYANLIK PROPAGANDASI MI YAPIYORUM

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde bulunan Psidia Antiocheia antik kentinin de terazinin diğer kefesinde olduğunu vurgulayan Vali Oğuz şöyle konuştu.

"Bu da bir inanç turizmidir. Çünkü Vatikan tarafından söz konusu kutsanmış ve hac yeri olarak kabul edilmiş. Isparta’nın bir zenginliğidir bu. Diğerleri de öyle. Yalvaç’a Pisidia Antiocheia için sembol yürüyüşüyle beraber gelmeyi düşünürse mutlaka burada kalacak demektir. Diğer sebeple Isparta’ya gelirse merkezde ikamet edecektir bunlar. En az 5 milyon kişinin bana göre bu minimum rakamdır.

Isparta’da bunu görecek. İnşallah çok daha büyük rakamların her yıl geldiğini konakladığını göreceksiniz. Ben Hıristiyanlık propagandası yap-mıyorum ki şehrimizdeki inanç turizmini canlandıralım istiyorum. Zaten Isparta’nın medeni havası, çağdaş havası, diğer unsurların da dâhil olması ile Isparta çağlar öncesinden mendi bir ildir. Biz Mekke, Medine Kudüs ve Isparta derken bize bir vazife veriliyor. Mekke Medine Kudüs bakın müşerreftir. Isparta muvazzaftır diyorum. Bunu da tarihe geçirelim. Isparta muvazzaftır. Neyden muvazzaftır yani vazifelidir. İlim merkezi olduğundan burası tevhidin ilmin merkezi olacaktır. Dünya Türkiye'ye bakıyor. Türkiye Isparta’ya bakıyor derken Isparta tarihi itibariyle bizim ilim merkezi olamaya müsait olduğu için."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum