Vali Oğuz'dan Fen Lisesine Ziyaret

Vali Memduh Oğuz okul ziyaretleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ile birlikte ilk olarak Süleyman Demirel Fen Lisesini, ardından da Cengiz Topel İlköğretim okulunu ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2012 10:52
Vali Oğuz'dan  Fen Lisesine Ziyaret

Vali Memduh Oğuz okul ziyaretleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ile birlikte ilk olarak Süleyman Demirel Fen Lisesini, ardından da Cengiz Topel İlköğretim okulunu ziyaret etti.
   
Sabah saatlerinde ilk olarak Süleyman Demirel Fen Lisesini ziyaret eden Vali Memduh Oğuz, öğretmenler odasında öğretmenlerle birlikte bir süre sohbet etti.
   
Süleyman Demirel Fen Lisesinin, Isparta’nın ve Türkiye’nin önemli okullarından bir tanesi olduğunu belirten Vali Oğuz; “Burası gerçekten güzide okullarımızdan biri, o nedenle güne sizinle başlamak istedik. Bundan sonra inşallah bir ilköğretim okulumuzu da ziyaret edeceğiz.
   
Bizim size söyleyeceğimiz başarılarınızın devamıdır. Öğretmenler meramlarını en güzel ifade eden meslek mensuplarıdır. O bakımdan sizlerin okulunuzla ilgili, mesleki konularınızla ilgili ve hatta özel konularınızla ilgili olarak bizlere söylemek istedikleriniz varsa bunları dinlemeye geldik” dedi.
   
Süleyman Demirel Fen Lisesinin 20. yıl kutlama faaliyetleri çerçevesinde 18-19 ve 21 Mayıs 2012 tarihlerinde okul olarak ‘Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Lisesi Bilim Günleri’ düzenleyeceklerini belirten İngilizce Öğretmeni Nuri Kolay; “Sayın Valim okul olarak bir ilke imza atıyoruz. Kuruluşumuzun 20. yılı nedeniyle bilim günleri düzenliyoruz. Orta Doğu Teknik Üniversitesiyle temasa geçtik, kendileri bize destek verecekler.
   
Bilim şöleni şeklinde düzenlenecek olan etkinliklerde sırasıyla; 18 Mayısta ‘Bilimin Beşiği Sallasın Sizi’ gösterisi, 19 Mayısta 1. Bilim Şenliği Etkinlikleri ve 21 Mayısta Süleyman Demirel Üniversitesi ile birlikte ‘Bilim ve Bahar Şenliği’ etkinlikleri düzenlenecek. Şimdiden bütün Ispartalıları davet ediyoruz” dedi.
   
Vali Oğuz; “İnşallah güzel bir etkinlik olur. Etkinliğin üniversiteler ile birlikte düzenlenecek olması çocuklarımızı geleceğe daha iyi motive etmesi bakımından önemli, şimdiden başarılar diliyorum” dedi.  Vali Oğuz ardından 9-D sınıfını ziyaret ederek işlenmekte olan Edebiyat dersine katıldı.

Vali Oğuz; “Çalışan başarıyor”
‘Öğretici Metinler’ konulu dersi öğrencilerle birlikte bir süre dinleyen Vali Oğuz; “Benim sizlere söyleyeceğim; çalışan başarıyor… İnsanlar bu yaşlarda şu şöyle olsun, bu böyle olsun diye planlama yapıyorlar ya, bunun on misli fazlası oluyor, bunu unutmayın. Beni böyle hatırlayın… Acaba şu olur mu diye düşünüyorsunuz ya, onların hepsi olur, artı on defa fazlası olur. Bütün öncekiler hep böyle olmuş. Bugün hayal gibi gördüğünüz şeyler ileride çok basit olur, inşallah sizlerde hayalinizden çok fazlasını yaparsınız” dedi.
   
Süleyman Demirel Fen Lisesinden sonra Cengiz Topel İlköğretim Okulunu ziyaret eden Vali Memduh Oğuz, burada teneffüste bulunan öğrencilerle bir süre oyun oynadı.
   
Okul Müdürü Ayşe Sabah’la bilgi alışverişinde bulunan Vali Oğuz, ilgililere teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.