Vali Oğuz'dan İşadamlarına Destek Sözü

Vali Memduh Oğuz, İşadamı Şükrü Top’a küçük bir eksiklik yüzünden Valilik değerlendirme komisyonunca reddedilen Tarım Bakanlığı projesiyle ilgili daha sonraki yapılacak projelerde Isparta’ya daha çok ilgi gösterilmesi için elinden yapacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2011 17:52
Vali Oğuz'dan İşadamlarına Destek Sözü

Özgıda Toposmanloğlu Gıda’nın ortaklarından İşadamı Şükrü Top, Vali Memduh Oğuz’a ITSO’nun ziyareti sırasında işadamlarının yaşadığı bürokratik sıkıntılardan bahsetti.

İşadamı Şükrü Top, geçtiğimiz dönemlerde Tarım Bakanlığı’nca desteklenecek 5. Etap Kırsal Kalkınma Projeleriyle ilgili yapılan değerlendirmede sadece evrak eksikliği yada yapılan küçük bir hata nedeniyle reddedilen projeleri anlattı.

Geçtiğimiz aylarda Vali Yardımcısı İzzet Ercan Başkanlığındaki değerlendirme komisyonunda 5. Etap Kırsal Kalkınma Projeleri hazırlayan 18 işletmenin projesinden sadece 6 işletmenin projesinin kabul edildiğini belirten İşadamı Şükrü Top, kendilerine ve Ispartalı sanayicilere haksızlık yapıldığını söyledi. İşadamı Şükrü Top, basit hatalar yüzünden reddedilen projelerin proje hazırlayan, proje yapan firmalar ve sanayicilerin şevkini kırdığını söyledi.

Antalya Yolu üzerine istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacak proje geliştirdiklerini ve yüksek maliyetlerle proje yazdırdıklarını belirten Şükrü Top, “18 Projenin 6 sının kabul edilmesi bizi hayal kırıklığına uğrattı. Proje hazırlamada maddi manevi bütün emeklerimiz boşa gitti.”dedi.

Vali Memduh Oğuz ise, bu durumla özel ilgileneceğini ve gelecek dönemlerde bunun telafi edileceğini belirtti. Aynı zamanda bu tür projelerin artırılmasını beklediğini belirten Vali Memduh Oğuz, bürokratik açıdan sanayiciye zorluk çıkarılmayacağını söyledi.

Bu arada gıda işinin yanı sıra hayvancılık sektörüne de girdiklerini anlatan İşadamı Şükrü Top’a Vali Oğuz, “Hayvancılık işine girmeniz çok iyi olmuş. Sizin işletmenizi ziyaret etmek istiyorum. İşadamlarımızın bizim için önemli. Sizlerin nasıl ne şartlarla ekonomiye katkı sağlamaya, ayakta durmaya çalıştığınızı biliyorum.”dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum