Vali Oğuz'dan Köy Ziyaretleri

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Eğirdir'e bağlı Akdoğan ve Yuvalı köylerini ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2011 17:53
Vali Oğuz'dan Köy Ziyaretleri

Isparta Valisi Memduh Oğuz, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve diğer yetkililerle birlikte Akdoğan köyünü ziyaret ederek, Muhtar Talip Yıldırım'dan sorunları hakkında bilgi aldı.

Vatandaşların sorunlarını yerinde incelemek ve çözüm üretmek için ziyaretler düzenlediklerini belirten Oğuz, "Biz buraya çalışmaya ve sizleri dinlemeye geldik. Yani bizler sizlerin hizmetkarıyız, çünkü bu devlet bunun için bize maaş veriyor" dedi.

Bölge halkının, mermer ocaklarının gece gürültülü çalışmalarından rahatsızlıklarını dile getirdiklerini belirten Oğuz, Kaymakam Yılmaz ve Jandarma Alay Komutanı Uyan'a sorunun çözülmesi talimatı verdi. Oğuz, mermer ocaklarında köylülerden de istihdam edilmesi ve mermer ocağı artıklarının işlenerek köye gelir sağlayacak bir tesisin kurulması isteğinin, meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi'nce araştırılarak, yardımcı olabileceklerini belirtti. Oğuz, Akdoğan ile Tepeli arasındaki tarım işçilerinin kullandığı yolun programda olmamasına rağmen yapılacağını söyledi.

Kendisinden önce yüksek ağırlama harcamalarının yapıldığına dikkati çeken Oğuz, "Ben tasarruflu birisiyim. Bizim elimizde bereket olur. Eğer parayı hiçbir yerden bulamazsak, oradan veririz ve mazot parasını karşılamış oluruz" diye konuştu.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel de, vatandaşların yaşadıkları sorunların çözümü için gayret sarf edeceklerini söyledi. Özel, "İnşallah Akdoğan Köyü'nün sorunlarını, ihtiyaçlarını hep birlikte el ele karşılayarak daha müreffeh hale getiririz" dedi.

Vali Oğuz, Yuvalı Köyünü de ziyaret ederek, Muhtarı Selahattin Demirbaş'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Muhtar Demirbaş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında yapılan, ancak çalıştırılamayan damlama sulama sistemi için yardım istedi.

Konunun teknik bir heyet tarafından araştırılacağını aktaran Vali Oğuz da, köylüler için önemli olan sulama sisteminin yeniden çalışır hale getirileceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum