Vali Oğuz'dan Yerinde Okul Denetimi

Eğitime verdiği önemli dikkat çeken Isparta Valisi Memduh Oğuz, gezilirine ara vermeden devam ediyor.

Yayınlanma:
Vali Oğuz'dan Yerinde Okul Denetimi

Eğitime verdiği önemli dikkat çeken Isparta Valisi Memduh Oğuz, gezilirine ara vermeden devam ediyor.

Vali Memduh Oğuz, bugün sabah saatlerinde Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi içerisinde yeni binasına taşınan Isparta Anadolu Öğretmen Lisesini ziyaret etti.
Ziyarete İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’da eşlik etti.

Konuya ilişkin olarak Valilik basın bürosundan şu açıklama yapıldı: “İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Okul Müdürü Ali İhsan Kalyoncu, ITSO Başkanvekili Şükrü Başdeğirmen, Okul Aile Birliği Başkanı Şadiye Başdeğirmen ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, sınıfları ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet etti. Kendisini karşılayan öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Oğuz, öğrencilerden birisinin Kasım Ayı doğumlu olduğunu öğrenince, öğrencilere kasım kelimesinin manasını sordu.
 ‘Benden size bir hatıra olarak kalsın’ diyerek kasım kelimesinin manasını anlatan Vali Oğuz; “Kasım demek; ayırmak demektir, bölmek demektir. Onun için bu aya Kasım ayı denmiştir, çünkü yaz mevsimiyle kış mevsimini ayırmaktadır, bölmektedir” dedi.  

12-C sınıfında işlenmekte olan Kimya dersine katılan Vali Oğuz, lise son sınıftaki Kimya Öğretmeni Macide Kaplanoğlu’nun kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti.

Vali Oğuz; “Sınavlardan yüksek puan almıştım, o dönemde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine gitmemde kimya öğretmenimin önemli etkisi olmuştu” dedi.

Okul ziyaretinden sonra tadilatı devam eden pansiyon binasına geçen Vali Oğuz, onarım çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Eğitim adına elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade den Okul Aile Birliği Başkanı Şadiye Başdeğirmen; “Milletçe eksiğimizin eğitim olduğuna inanan bir insan olarak eğitim adına elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu konuda beni yalnız bırakmayan eşime çok teşekkür ediyorum. Tabi ki bu tek başımıza olan bir olay değil, kesinlikle bu konuda gönülden destek veren Isparta halkının destekleri bizim için çok önemli. Buradan hayırsever Isparta halkına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Sayın Valimizin, milli eğitim müdürümüzün ve emniyet müdürümüzün katkıları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Okulun genel itibariyle hazır olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Burada okulun ihtiyaçlarını konuştuk, çok güzel şeyler yapılmış ama eksiklerde var. Pansiyonda yapılanma yeterli değil, çünkü ödenek problemi dolayısıyla yarım kalmış. Gördüğümüz iyi oldu, inşallah şimdi bir ilave imkan bulup nasip olursa Şubat ayına kadar bitireceğiz. Ziyaretimiz bu hayırlı sonuca vesile olur inşallah, çünkü çocuklarımız esas itibariyle bizden pansiyonun bir an önce bitirilmesini istiyorlar. Çocuklarımız zeki, çalışkan, geleceğimizi rahatlıkla gönül huzuru içerisinde emanet edebileceğimiz çocuklarımız. Onun için onlar için ne yapsak azdır. Burada okul aile birliğine bir ilave teşekkür etmem lazım, kamuoyumuzun da bunu bilmesini arzu ediyorum, sadece tefriş için 500 bin liraya yakın okul aile birliği buraya yardımcı olmuş. Burada milli eğitim bakanlığının standardını aşan güzellikler gördüm. Bizim okulumuz en güzel olsun, en iyi olsun, kendi evimizde olmayan okulda olsun demişler ve bu uğurda gayret etmişler. Neticesinde de görmüş oldunuz gibi bu güzel okul ortaya çıkmış. Bu okula baktığımız zaman hani devlet millet el ele diyoruz ya, burada bunun çok güzel örneğini görüyoruz. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Çocuklarımıza hayırlı, uğurlu olsun. Şimdi geride kalmış yarım işi inşallah biz bitiririz. Ben açılışlara çok meraklı değilim ama bu okul güzel bir açılışı hak ediyor, inşallah bir devlet büyüğümüzü davet ederek güzel bir törenle açılışını yaparız” dedi.

İncelemelerini tamamlayan Vali Oğuz, yetkililere teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.