Vali Oğuz'u Duygulandıran Ziyaret

Kocaeli 6 Nokta Körler Derneği Başkanı Celal Polat, Vali Oğuz’u makamında ziyaret etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2011 22:06
Vali Oğuz'u Duygulandıran Ziyaret

Ziyarette Kocaeli 6 Nokta Körler Derneği Başkanı Celal Polat’ın 11 Mayıs 1996 tarihli Vali Memduh Oğuz’un o günlerde engelliler adına yapmış olduğu çalışmalarını haber yapan gazete kupürlerini getirmesi, o günlere ait anıların yâd edilmesine vesile oldu.

Dernek Başkanı Polat; “Kendisi bir baba gibiydi, her sorunumuzla ilgilenirdi”
Sayın Valimizin Kocaeli’nde görev yaptığı süre içerisinde Kocaeli’nde yaşayan yaklaşık 140 bin engelli adına yapmış olduğu çalışmaları unutamadıklarını ifade eden Kocaeli 6 Nokta Körler Derneği Başkanı Celal Polat; “Özellikle istihdam alanında, mimari alanlarda, sağlık alanında ve eğitim alanında engelliler adına çok önemli çalışmalar yapıldı. Bütün engellilerin kullandığı araç gereç ve materyaller Sayın Valimiz tarafından karşılandı.

Gerçekten Kocaeli’nde birçok kişinin yapamadığını Sayın Valimiz döneminde yapıldı. Kendisi bir baba gibiydi, istediğimiz her an telefonla ulaşırdık ve her türlü sorunumuzla ilgilenirdi. Her ay derneklerimizi ziyaret ederek çalışmaları yerinde incelerdi. Daha sonraki valilerimizden böyle bir yaklaşım görmedik. Sayın Valimize ziyarete geldik, Kırklareli nede gitmiştik” dedi.

Vali Oğuz; “Bir milletin medeniyetlik seviyesi yaşlılarına, sokak çocuklarına ve engellilerine göstermiş olduğu ilgiyle ölçülür”

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Memduh Oğuz; “Kendisiyle irtibatımızı hiç kesmedik, Kırklareli Valiliği ve Merkez Valiliği dönemlerinde ilişkimiz devam etti. Kendisi çok aydın bir insan, özürlülerle ilgili olarak yapmış olduğu çalışmalar, Türkiye genelindeki özürlülere yönelik olarak yapılan çalışmalara yön vermesi bakımından nazarı itibara alınması gereken çalışmaları var. Kocaeli özürlü sayısı çok olan bir vilayet, sadece görme engellilere değil diğer engellilere yönelik olarak önemli çalışmalar yaptık.

Bir milletin medeniyetlik seviyesi yaşlılarına, sokak çocuklarına ve engellilerine göstermiş olduğu ilgiyle ölçülür, aynı şeklide bir vilayet idaresi ne kadar bir çağdaş vilayettir, ne kadar millete yakın bir vilayettir dediğimizde, özürlülere, yaşlılara ve sokak çocuklarına ilgisiyle ölçülür.

Vali Oğuz; “Hiçbir taleplerine hayır demedim”

Sağ olsunlar 15 yıl öncesine ait gazete kupürleri getirdi, ortak yapmış olduğumuz çalışmaların haber yapıldığı gazete kupürlerini getirdi. O yıllarda çok güzel müşterek çalışmalar yapıldı, hiçbir taleplerine hayır demedim. Vilayet olarak yapılabilecek taleplerini yaptık, hiç birisini Allahın izniyle muhtaç etmedik. Deprem olduğunda depomuz çok şükür doluydu, engellilerimiz dâhil herkese yetecek kadar depolarımız malzemeyle doluydu.

1999 senesinde bana Cumhurbaşkanlığı tarafından engellilerle, özürlülerle ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar nedeniyle şahsıma altın madalya verildi. Ben o zaman Kırklareli Valisiydim, sadece Kocaeli’ndeki değil bütün Türkiye’deki engellilere yönelik yapılan çalışmalarımız için şahsımıza Cumhurbaşkanının makamında altın madalya verildi.

Vali Oğuz; “Yetiştirme yurtlarında ilk defa pilot uygulama olarak, apartman dairesi uygulamasını Kocaeli’nde yaptık”

Aynı zamanda Kocaeli’nde korunmaya muhtaç sokak çocukları içinde birlikte çalışmalar yaptık. Yetiştirme yurdu çokçukların apartman dairelerinde, umut evlerinde barındırılması sistemini ilk defa pilot olarak Kocaeli’nde uygulamıştık. Onlar böylece bir koğuşta değil, bir apartman dairesinde büyümeyi, bir ev ortamında büyümeyi gördüler. Bu uygulama sonradan Türkiye geneline yayıldı.

Biz o zaman bunları söylemedik, riya olur, gösteriş olur maksadıyla söylemedik. Yani siz bu gruplara gösteriş için ilgi gösterirseniz, sonrasında bazı olumsuz hareketlere maruz kalırsınız, kader size hiç beklemediğiniz bir anda yumruğunu alnınızın ortasına vurur. Artık bizim bu konularda yapmış olduğumuz çalışmaları söylememiz örnek olur düşüncesiyle söylüyoruz ki gençlere de örnek olsun. Dünyanın neresinde olursa olsun bu dalda hizmet etmek bizim için bir vazifedir. Buradaki arkadaşlarla da görüşüyoruz, diğer yerlerde olduğu gibi onlara yardımcı olma konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.