Vali Öner İçin Veda Yemeği Verildi

Son Valiler Kararnamesiyle Kırklareli Valiliği görevine atanan Vali Ali Haydar Öner’in onuruna verilen veda yemeğinde duygulu anlar yaşandı. Aysan Düğün Salonunda verilen veda yemeğinde, Isparta salona sığmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2010 12:15
Vali Öner İçin Veda Yemeği Verildi

Son Valiler Kararnamesiyle Kırklareli Valiliği görevine atanan Vali Ali Haydar Öner’in onuruna verilen veda yemeğinde duygulu anlar yaşandı.

Veda yemeğine; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şahingöz, Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tümgeneral Abdullah Barutçu, Merkez Valisi Hayrullah Yıldız, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin ve Eşleri başta olmak üzere tüm Askeri ve Adli Erkan, SDÜ Rektör Yardımcıları ve Akademisyenler, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Şube Müdürleri, BAKA Genel Sekreterliği ve Uzmanları, ITSO ve ITB Yönetimi, Bölge ve İl Müdürleri, İşadamları, Basın Mensupları, STK Temsilcileri, Sendika Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenlerinin müziği eşliğinde yenen yemek sonrasında, Sayın Valimizin Isparta’ya geldiği günden beri çekilmiş olan resim ve televizyon haberlerinden oluşan sunum sırasında duygulu anlar yaşandı. Sunum sırasında Başta Hanımefendi Saadet Şen Öner olmak üzere, salonda bulunanlar gözyaşlarına hâkim olamadı.

Sunum sonrasında veda konuşmaları yapıldı. İlçe Kaymakamları adına konuşan Sütçüler Kaymakamı Özer Özbek; “Sayın Valim elbette ki sizleri unutmayacağız. Çünkü siz bir okul gibiydiniz. Sizin yanınızda durdurduğumuz her saniye bizlere yeni bir şeyler öğrettiniz. Vatandaşla olan münasebetleriniz, herkese yetişebilme gayretiniz, bizim için bir sinerji oldu” dedi.

Vali Yardımcıları adına bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Niyazi Can; “Sayın Valim siz önce unutulmaz bir insan oldunuz. Öyle güzel çalışmalar yaptınız, öyle güzel eserler kazandırdınız ki, bunlar durduğu müddetçe isminiz gönüllerde yaşayacaktır. Kimsesizlerin kimi oldunuz, önemli olanda budur” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “Sayın Valim aslında biz sizinle daha uzun yıllar birlikte çalışmak istiyorduk. Ama görev kutsaldır, sizinde söylediği gibi, vatanın neresinde olursa olsun hizmet yapmak kutsaldır. Sayın Valim Isparta’ya geldiğiniz günden beri bir bütünlük yarattınız. Herkese eşit mesafede oldunuz, kimseyi ayırmadınız, herkesi kucakladınız, hiçbir partiyi ayırmadınız. Bu güzel davranışınız hizmetlerin yürütülmesinde önemli kolaylıklar sağladı. Tek tesellimiz kısa zamanda sizinle birlikte yapmış olduğumuz güzel hizmetlerdir” dedi.
Son konuşmayı yapan Vali Ali Haydar Öner; “Sizlere eşimle birlikte çok teşekkür ediyoruz. Bizlere böyle güzel bir akşam yaşattınız. Önemli olan ayrılıkların hüzünle olduğu kadar vuslatlarında özlemle olmasıdır. Isparta’ya geldiğim günden beri Askeri ve Adli Erkan başta olmak üzere Belediyesiyle, Üniversitesiyle, İl Genel Meclisiyle, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle, Daire Müdürü ve Amirleriyle, sade vatandaşlarla birlikte göstermiş olduğunuz uyum ve işbirliği için hepinize teşekkür ederim. Bu zaman zarfında bir kusurumuz olmuş ise bağışlanmamı dilerim” dedi.

Vali Öner konuşmasının ortasında Eşi Hanımefendi Saadet Şen Öner’i de kürsüye, yanına çağırarak; “Bana her zaman yardımcı olan, Yaşam Koçu olarak Isparta için önemli çalışmalar yapan Muhterem Eşime huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

Eşimle birlikte helallik istiyoruz. Ancak bir şartla helallik istiyoruz, eğer hakkınızı bilerek yemiş isem hakkınızı helal etmeyin. Yok, eğer bilmeyerek bir kusurumuz olmuş ise önce Yüce Mevla’dan bağışlanmamı dilerim, sonra da aziz milletimizin hoş görüsüne sığınırım.

Isparta’da çok güzel günlerimiz oldu, çok güzel dostluklar kurduk. Isparta’nın gül kokusunu unutmayacağız, gül kokulu güzel insanlarını unutmayacağız. Hepinizi Kırklareli’ne bekliyoruz. Bize selam göndermeyin, selamınızı kendiniz getirin” dedi.

Veda yemeği sonrasında, Vali Öner ve Hanımefendi kapıya durarak yemeğe katılan misafirlerle tek tek tokalaşarak helalleşti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.