Vali Öner'in Veda Ziyaretleri Sürüyor

Isparta’dan Kırklareli’ne atanan Vali Ali Haydar Öner, günde 5 – 6 veda ziyareti yapıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2010 20:17
Vali Öner'in Veda Ziyaretleri Sürüyor

Bugün Isparta Polis Emeklileri Derneğini ziyaret ederek burada önemli açıklamalarda bulundu. Vali Öner yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ Sayın yetkililer bizi Kırklareli Valiliğine uygun görmüşler. Sizde emekli emniyet mensubu olarak çok yerler gezdiniz, memuriyet hayatımızda Kırklareli’li valiliği de varmış. Ben görev yaptığım her yerde, daima objektif davrandım, kimseyi tefrik etmedim, yanlışlara asla taviz vermedim” dedi.

Kıdemli gençler fikirlerini geçnlerrle paylaşmalıdır diyen Öner; “ Her meslek gurubundaki kimseler kendini soyutlamamalıdır, her meslekle kaynaşmalıdır.

Mimar Sinan Caddesi’nin trafik sorunlarında da değinen Öner, bariyerlerin konulması, otopakın kaldırılması konusunda şunları söyledi: “ Bu konuda bana çok saldırılar geldi, bu saldılılarda cenazelerin yine Mimar Sinan’dan kaldırılması, otopark yasağını ve Bariyerlerin konulmasını eleştirdiler. Trafik komisyonunda il müftüsü’de var. Müftü diyorki ‘Cenaze en yakın Cammi’den kaldırılır, mimar Sinan caminden kaldırılması şart değil” Isparta’da hemen hemen her mahallede camii var. Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde bariyerler konulmuş, trafik ışıkları olan yerlerde yayalar düzgün bir şekilde geçiyorlar. Zaten Isparta Belediyesinin alt yapısı yok. Bir il kendi kültür ve disiplinine sahip olmalıdır, trafik kurallarına uyulmalıdır, 81 kişilik trafik komisyonu bu kararları aldı” dedi.

Vali Öner ziyaretinde Kara Havacılık Okulu’nun Isparta’ya taşınması konusunda da fikirlerini paylaştı. Öner “Isparta’ya Kara Havacılık Okulu’nun gelmesi Isparta’nın çehresini değiştirecektir, 3.000 kişiden fazla personel gelecek. Isparta ekonomisine SDÜ’den sonra çok büyük bir katkıda bulunacak. Bazı eksikliklerimiz var, bunlar içerisinde Otel eksikliği var. Bunun derhal giderilmesi gerekiyor.” Dedi.

Polis Emeklileri Derneği Başkanı Mehmet Gürses ise yaptığı konuşmada; “ Sayın Valimiz, Mimar Sinan Caddesinde yaptınız uygulamaları eski emniyet mensupları olarak tasvip ediyoruz. Görev yaptığınız süre boyunca bir polis gözü ile sizler daima objektif davrandınız, bize veda ziyaretinde bulunduğunuz için dernek mensupları adına teşekkür eder ve yeni görev yerinizde başarılar dileriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.