Vali Özkan Antik Kentte İncelemelerde Bulundu

Vali Vahdettin Özkan Yalvaç ilçesinde bulunan ve Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Pisidia Antiocheia antik kentinde incelemelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2015 16:31
Vali Özkan Antik Kentte İncelemelerde Bulundu

Vali Vahdettin Özkan Yalvaç ilçesinde bulunan ve Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Pisidia Antiocheia antik kentinde incelemelerde bulunarak kazı başkanı SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı’dan bilgiler aldı. Vali Özkan bunun yanında yine Yalvaç ilçesinde bulunan Antik Men tapınağında da incelemelerde bulundu.

Vali Özkan, kazı çalışmalılarının 45 kişilik bir ekiple yürütüldüğü cadde alanlarında gün yüzüne çıkarılması ve geçtiğimiz hafta ortaya çıkarılan 7 ’nci Yüzyıl’a ait olduğu tahmin edilen ambarda, büyük küpler içerisinde stoklanmış buğday, arpa, nohut, fasulye, haşhaş ve mercimek türü tahılların bulunduğu kazı alanlarını da yerinde inceledi ve karargâh binasını da gezen Vali Özkan Özhanlı’dan bina hakkında bilgiler aldı.



Vali Özkan ayrıca Yalvaç ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Gemen Korusunda bulunan Men tapınağında incelemelerde bulunarak kazı başkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı’dan bilgi aldı.

Yalvaç ilçesinin dünya medeniyet tarihi açısından çok önemli bir alan olduğunun altını çizen Vali Vahdettin Özkan Pisidia Antiocheia ile ilgili bir takip sitemi hazırlama çalışması yapacaklarını belirterek desteklerinin süreceğini belirtti.

Arkeolojik kazıları 45 kişilik bir ekiple sürdürdüklerini belirten Prof. Dr Mehmet Özhanlı çalışmalarına verdiği destek ve ziyaretten dolayı Vali Vahdettin Özkan’a teşekkür ederek, yürütülen Kazı Çalışmalarının ekim ayına kadar sürdürüleceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.