Vali Özkan Bu Konuda İlk Kez Konuştu

Konu: Belediye’nin Milli Eğitim’den Arsa Parası İstemesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ocak 2015 09:30
Vali Özkan Bu Konuda İlk Kez Konuştu

Vali Vahdettin Özkan, Belediye yönetiminin Davraz'da okul yapacak Milli Eğitim'den arsa parası istemesi yönündeki kararını değerlendirdi.

Vali Özkan, "Kamu kuruluşları kamu hizmetini üretme için vardır. Bakanlıklardan il olarak daha fazla yatırım alabilmemiz için arsa sorunumuzun olmaması lazım. Bakanlıklar yatırım programını dağıtırken o ilde arsayla ilgili sorun var mı ona bakıyorlar. Bazen arsadan dolayı kaçırdığımız yatırımlar olabiliyor. Hükümetimiz her şeyi programa almak ve para ayırmak istiyor. Bizim de sorunsuz arsayı vermemiz gerekiyor. Bazen hem hukuki anlamda hem de fiili imkansızlıklar nedeniyle bu süreç alabiliyor. Mahalli kuruluşlar birbirine parasız şekilde şehre gelecek yatırımları parasız vermesi esas olmalı. Eğitim konusunda da bu tereddütsüz yapılmalı. Belediyede imkanları ölçüsünde yardımcı oluyor. Ama belki borçlarına karşılık arsaları borca karşılık sayma olabilir mi? Bu tür bir arayış olabilir. Ama okul yapacağız dediğimizde belediyede o arsalarda yardımcı oluyor, olmak durumda." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.