Vali Özkan’dan 23 Nisan Mesajı

Vali Özkan’dan 23 Nisan Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2015 11:16
Vali Özkan’dan 23 Nisan Mesajı

Isparta Valisi Vahdettin Özkan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Özkan mesajında, “Bu gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutuluyor ve varlığıyla gurur duyduğumuz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 95. yılını idrak ediyoruz. 23 Nisan 1920, büyük milletimizin, güçlü iradesini ve tercih ettiği yönetim biçimini bütün dünyaya ilan ettiği gündür. 23 Nisan 1920, bir dönüm noktasıdır. Yüklendiği görev açısından, tarihte benzeri olmayan bir meclis açılmıştır. Bu meclis, aziz vatanı işgalci emperyalist güçlerden kurtaracaktır, yeni yepyeni bir devlet kuracaktır. Bozgunu zafere dönüştürecektir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin büyük bir özveri ile açan kahramanlar, dünyaya insanlık ve demokrasi dersi verdiler. O kahramanlar ki, esaret nedir bilmeyen bu millete zincir vurmanın nasıl bir boş çaba olduğunu bir kez daha dünyaya gösterdiler. 23 Nisan 1920 aynı zamanda milli egemenliğe dayalı, cumhuriyet rejiminin temellerinin de atıldığı bir gündür. Yeni bir idare şeklinin temelleri üzerinde yükselen ülkemiz, bugün, özgüveni yüksek, saygın ve bölgesel bir güç olma hüviyeti kazanmıştır.

23 Nisan gününün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olmasının yanında, çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza duyduğu güvenin de göstergesidir. Daha güzel bir dünya inşası amacıyla kutlanan bu gün, bütün dünya çocukları tarafından aynı heyecan ve coşkuyla kutlanmakta, çocuklar arasında dostluk bağlarının gelişmesine, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmaktadır.

Büyük fedakârlıklarla kurulan ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak, karşı karşıya bulundukları olumsuzlukları gidermek, yaşam koşullarını iyileştirmek, beklentilerine cevap vermek ve sorunlarına çözüm üretmek için hiçbir özveriden kaçınmamalıyız. Onlara karşılaştıkları güçlükleri yenme, sorunları çözme yetisi kazandırmalı, doğru kararlar vererek yaşamın her alanında başarılı olmaları için eğitim başta olmak üzere gerekli ortam ve olanakları sunmalıyız.

Değerli çocuklar, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve evrensel hukuk kuralları çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız akıl ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu da aşmaktır. Binlerce yıllık ortak bir tarih ve kültürel birikimi taşıyan milletimiz, bütün sorunlarına çözüm bulacak ve bunları uygulayacak güçtedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclisimizin üyelerini, Milli Mücadelemizde destan yazan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.