Vali Özkan’dan Destek, Başdeğirmen’den Övgü

Isparta Gazeteciler Cemiyeti ve Aktif Gazeteciler Derneği üyeleri, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Vali Vahdettin Özkan ile ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamlarında ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2014 13:30
Vali Özkan’dan Destek, Başdeğirmen’den Övgü

24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan ve Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Erçakır, üyeleriyle birlikte Valilik ve Isparta Ticaret Sanayi Odasını ziyaret etti.

VALİ ÖZKAN’DAN BİNA DESTEĞİ
Basın Bayramı nedeniyle medya mensupları dün ilk olarak saat: 11:00’de Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan IGC Başkanı Şevket Karahan: “Bizim için anlamlı bugünde devletimizi temsilen Sayın Valimizi ziyaret ediyoruz. Ne yazık ki her yıl olduğu gibi bu yılda 24 Temmuz Basın Bayramını buruk kutluyoruz. Bizim Ispartalı basın mensupları olarak mekan sıkıntımız var. Birçok ilde de olan bu sorunun Özel İdareler bir şekilde çözüyor. Bizde Isparta basını olarak 2 derneğin ortak kullanabileceği bir mekanı Sayın Valimizden istiyoruz” dedi.

Başkan Karahan’dan sonra konuşan Aktif Gazeteciler Derneği Mehmet Erçakır’da, basın mensuplarının zaman geçtikçe büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirerek şu ifadelere yer verdi; “Sayın Valim; biz Isparta’da 2 dernek olarak basın mensuplarına hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugünün adı basın bayramı ama geçmişe dönüp baktığımız zaman hiçbir şekilde coşku ile kutladığımızı hatırlamıyorum. Hep sorunlar dile getiriliyor ama sonuç yok. Ne yazık ki çözüm üretilmiyor. Şevket Karahan’ın da belirttiği gibi bizlerin mekan sıkıntısı var. Sizlerden bu konu hakkında destek bekliyoruz. Bütün basın mensuplarının bir araya gelebileceği lokal ve müze tarzında bir yer vermenizi diliyoruz. Bütün halkımıza hizmet vermek istiyoruz” dedi.

VALİ ÖZKAN’DAN DESTEK
İki başkanın konuşmasının ardından, basın mensuplarının bayramını kutlayan Vali Özkan, Isparta basınının sağ duyulu olduğunu ve şehri ileri taşıma noktasında can siperane çalıştığını dile getirerek şu görüşlere yer verdi: “Basın ilimiz, ülkemiz ve dünya açısından son derece önemli bir kurum. Zor şartlar altında çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Sorunlarınızı en aza indirmek için bizlerde çaba sarf ediyoruz. Bina isteğinizi en kısa zamanda çözmek için gerekli girişimlere başlayacağız. Bizim için olumlu ve mantıklı her talep kanunlar çerçevesinde yerine getirilmeye çalışılır. Sizlere uygun bir mekan bulmak için gerekli girişimlere başlayacağız. Tekrar bayramınız kutlu olsun” dedi.

 

BASIN MENSUPLARI OLMASA BU
HİZMETLERİN YÜZDE 50’Sİ GELMEZ
Gazetecilerin son durağı ise Isparta Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Başkan Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret eden gazeteciler, Başdeğirmen’in övgüsüne mazhar oldular.

Ziyarette konuşan IGC Başkanı Şevket Karahan ve AGD Başkanı Mehmet Erçakır, şu ortak görüşe yer verdiler: “ITSO, Isparta basınına destek veren kurumlar arasında yer alıyor. Bünyenizde kurduğunuz Basın Müşavirliği ile gazetecilere destek oluyorsunuz. Haber alma özgürlüğümüzü sağlıyorsunuz. Sizlerin yaptığı çalışmalar anında bizlere ulaşıyor. Şehrin sorunlarını sizler rahatlıkla dile getirebiliyorsunuz. Şehrimize gelen hizmetlere öncülcük ediyorsunuz. ITSO bünyesinde bizden biri olan Dilek Toros hanımefendiyi çalıştırıyor ve biz gazetecilerin haberlerine destek oluyorsunuz” dediler.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’de gazetecilerin bu anlamlı gününü kutlayarak; “ Isparta basını hakikaten sağ duyulu ve çalışkan insanlardan oluşuyor. Şehrin sorunlarını bizlere aktarıyorsunuz. Hemen hemen hepimizin dialogları çok iyi bu şehre gelen yatırımların yüzde 50’si samimiyetimle söylüyorum sizlerin sayesinde oluyor. Bizler ve diğer kurumların çalışmalarını, sorunlarını sizler kamuoyuna aktarıyorsunuz. Eksiğimiz yada hatamız varsa bizleri uyarıyorsunuz. Bizim tek amacımız Isparta’nın en iyi yere gelmesidir. Birbirimize kucak açıyoruz. 46 tane ITSO Meclis üyemizden 1 tanesi Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan. İnşallah her dönem sizlerden birileri bizlerin içinde olur” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.