Vali Özkan’dan Yatırımcı Ziyareti

Isparta Valisi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Özkan, firma ziyaretleri kapsamında kerevit ve balık işleme tesisinde incelemede bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2013 14:26
Vali Özkan’dan Yatırımcı Ziyareti

Vali Vahdettin Özkan’a, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Meclis Başkanı ve firma Şahlanlar Gıda’nın sahibi Osman Şahlan, işletmeyi gezdirerek üretim ile Isparta’nın önemli su ürünlerinden kerevitin üretimi, pazarlaması ve sorunları ile ilgili bilgi verdi.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başkan Yardımcısı Metin Çelik ve BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile birlikte Şahlanlar Gıda’nın kerevit ve balık işleme tesisinde incelemede bulundu. Ziyareti için Vali Özkan’a teşekkür ederek bilgi veren ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, işletmelerinin su ürünleri ve gıda üzerine faaliyetler yürüten bölgenin en büyük kerevit fabrikası olduğunu, Göller Bölgesi başta olmak üzere aldıkları kerevitlerin işlenerek ihraç edilecek hale getirdiklerini ve önemli bir ürün olduğunu söyledi.

ÇÖZÜME ORTAK OLUP ORTAK AKILLA HAREKET ETMEK
Göller Bölgesi’nin yüksek su ürünleri potansiyelinin daha iyi değerlendirmesini talep eden ITSO Meclis Başkanı Şahlan, kerevitin yöre halkına avlanmasından, işlenmesi ve pazara sunulmasına kadar önemli istihdam sağladığını anlattı. Kerevit ile başta levrek ve alabalık olmak üzere tatlı su balıklarının da işletmede nasıl işlendiği konusunda da bilgi veren Osman Şahlan, İsveç, Avusturya, Polonya, ABD, Kanada, Çek Cumhuriyeti’ne ihracat gerçekleştirdiklerini ve yeni hedef pazarları belirlediklerini de söyledi.



Çözüme ortak olup ortak akılla hareket etmenin başarıyı getireceğini vurgulayan Vali Vahdettin Özkan, Isparta Valiliği ve BAKA’nın kalkınmaya katkı sağlayacak işadamları, yatırım ile yatırımcının daima yanında olduğunu ve olacağını belirtti. Yönetim Kurulu üyesi olduğu BAKA’nın Eğirdir Gölü’nde Türkiye’nin ilk kerevit kuluçkahanesinin kurulmasını sağlayacak projeye destek verdiğini hatırlatan Vali Özkan, sorunların çözümü, talebe yeterli cevabın verilebilmesi için kerevit üretimin artması için yapılacakların tespit edilip Isparta’ya birlikte hizmet vereceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.