Vali Sevgililer Gününde Kan Bağışında Bulundu

Isparta'da, Kızılay'ın acil kan bağışı çağrısına Isparta Valiliği personelinden destek geldi. Kan bağışında bulunan Vali Memduh Oğuz, "Sevgililer Günü kan vermek ayrı bir duygu. Sevgililer Günü insan unsuruna dayanır, kan vermekte insanları kurtarmaktır"

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2012 14:35
Vali Sevgililer Gününde Kan Bağışında Bulundu

Isparta'da, Kızılay'ın acil kan bağışı çağrısına Isparta Valiliği personelinden destek geldi. Kan bağışında bulunan Vali Memduh Oğuz, "Sevgililer Günü kan vermek ayrı bir duygu. Sevgililer Günü insan unsuruna dayanır, kan vermekte insanları kurtarmaktır" dedi.

Kızılay'ın, Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır sloganıyla başlattığı gönüllü kan bağışı kampanyasına, bir destek de Isparta Valiliği'nden geldi. Kızılay, valilik binasında stant kurarak, başta Vali Memduh Oğuz olmak üzere personelin kan bağışlarını aldı.

Sağlığı elverişli olan herkesi kan vermeye çağıran Vali Oğuz, "Bizim en büyük sevgilimiz ve sevgimiz Peygamberimize olan sevgidir. Bu olumlu kampanya, Kızılay ve Isparta Valiliğinin ortak projesidir. Mutluluk duyuyorum. Sevgililer Günü'nde kan vermek ayrı bir duygu. Sevgililer Günü insan unsuruna dayanır. Kan vermekte insanları kurtarmaktır" dedi.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel de kan bağışının önemi, kan vermenin insan vücuduna faydaları ve kan bağışı ile ilgili konular hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bilimsel araştırmalarla, kan vermenin insan sağlığına zararlı yanının olmadığının tespit edildiğini anlatan Kılınçel, şöyle konuştu: "18-65 yaş arasındaki, ağırlığı 50 kilogramın üzerinde olan sağlıklı bireyler, 3 ayda bir (yılda 4 kez) kan verebilir" dedi.

Kan bağışının dört adımda gerçekleştiğini anlatan Kılınçel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikle kan bağışı yapacak kişinin bir form doldurması gerekir. Formun doldurulmasını takiben kan bağışçısı kısa bir muayeneden geçirilir, tansiyon ölçümü yapılır ve parmak ucundan bir miktar kan alınarak hemoglobin değeri tespit edilir. Doktorlarımız tarafından formdaki cevaplar ve muayene sonuçları değerlendirilerek, bağışçının kan bağışına uygun olup olmadığına kararı verilir. Sonuçlar uygun ise kan bağışına geçilir. Alınan kanlar kan grubu ve bulaşıcı hastalıklar yönünden test edilir. Kan bağışı yapan kişide herhangi bir hastalık tespiti durumunda ise kişiye özel kargo ile bilgi verilir ve bu kan imha edilir. Bağışlanan kanlar bileşenlerine ayrıldıktan sonra kan stoklarımıza kaldırılarak ihtiyaç talebi bildiren hastanelere ulaştırılır. Böylelikle hiçbir hasta ve hasta yakınının kan aramak zorunda kalmadan ve herhangi bir ücret ödemeden ihtiyacı karşılanmış olur" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum