Vali Seymenoğlu, ITSO Meclisi’ne Katıldı

Vali Seymenoğlu, ITSO Meclisi’ne Katıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2019 11:55
Vali Seymenoğlu, ITSO Meclisi’ne Katıldı

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ITSO’nun olağan meclis toplantısında işadamları ile buluştu. İşadamlarına ekonomiye sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür eden Vali Seymenoğlu, “İşadamlarımıza Şahsım ve daire müdürlerimin kapısı her zaman açık, her türlü sorununuzda çözüm için yanınızda olacağımdan şüpheniz olmasın.” dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın aylık olağan meclis toplantısı yapıldı. Vali Seymenoğlu’nun onur konuğu olduğu meclis toplantısında, Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Tutar ile meclis üyeleri hazır bulundu. İşadamlarıyla karşılıklı sohbet eden Vali Seymenoğlu, Ekonomi Kampüsü binasının yapımı ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımında emeği geçen ITSO yöneticilerini kutlayarak teşekkür etti. Isparta ekonomisinin gelişmesinde işadamlarının büyük katkısı olduğunu belirtin Vali Seymenoğlu, “Sizler vergisini ödeyen, istihdam sağlayan üreten işadamlarısınız, sizlerin her türlü sorununuzda çözüm için yanınızdayım.”dedi.

Toplantıda ilk olarak konuşan, ITSO Meclis Başkanı Şahlan, ülkenin ekonomik durumundan bahsederek, zaman zaman yaşanan sıkıntıların birlik beraberlik içinde kenetlenerek çözüme kavuşacağını söyledi. İşadamlarının ekonominin güçlenmesi adına her zaman elini taşın altına koyduğunu belirten Şahlan, Vali Seymenoğlu’ndan da bazı taleplerde bulundu. Meclis Başkanı Şahlan, “Tarımsal anlamda daha da iyi olabilmek için ürünlerimizin üretici adına, daha iyi pazarlanması ve daha değerli hale gelmesi için birliklerin oluşması gerekiyor. Birlikler aracılığıyla tüketiciye uygun fiyatta ürünler ulaşması ve pazarlanması sağlanmalıdır. Şehrimizin gözbebeği olan Gülbirlik bu konuda örnek alınmalı. Elma, kayısı, kiraz şeftali gibi ürünlerimiz üretici kooperatifleri ve birlikler aracılığıyla daha da değerli hale gelecek üreticiye ilimiz ekonomisine, ihracatına büyük katkı sağlayacaktır. Sizden bu konuda öncülük etmenizi arz ediyorum.” dedi.

ITSO Başkan Vekili Tutar, da Odanın çalışmaları ve projelerinden bahsetti. ITSO’nun ekonomiye değer katan en önemli projelerinden olan Elma ile ilgili UR-GE Projesini anlatan Başkan Vekili Tutar, proje sayesinde elma ihracatında yüzde 30’luk bir artış yaşandığını anlattı. Tutar, mobilya ile ilgili hazırlanan UR-GE projesinin de önümüzdeki aylarda hayata geçeceğini söyledi.

İşadamlarının sorunlarından ve çözüm önerilerinden de bahseden Başkan Vekili Tutar, gülün ekonomiye daha fazla kazandırılması ve Isparta’nın kozmetik de lider konuma ulaşması için akredite laboratuvar çalışmalarının hızlandırılmasını talep etti. İşadamları olarak ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Tutar, “İşadamları olarak, 2019 yılının da gerek üretim gerek ihracat alanlarında ülke ortalamasının üzerinde bir büyüme ile devam edeceğine inanıyoruz. 2019 yılından beklentimiz, geçen yılda da olduğu gibi ülke ortalamasının üzerinde bir büyüme performansı ile yılı kapatmaktır. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından piyasalarda bir hareket olması ve yatırımların artmasını temenni ediyoruz. İşadamları olarak her zaman pozitif yaklaşımlarımız ve devletimize desteğimiz devam edecektir. İnanıyoruz ki Isparta Büyürse, Türkiye Büyür, Türkiye Büyürse, Dünya ülkelerinde ekonomik manada söz sahibi oluruz.

Burada Sayın Valim, şahsınızın ve milletvekillerimizin desteği çok önemli. Bu zamana kadar yaptığımız her işte, Valilerimizin, belediye Başkanlarımızın, Milletvekillerimizin ve kamu kurum temsilcilerimizin işadamları ile işbirliğine özen gösterdik. Bundan sonra da desteğiniz bizim için çok önemli olacaktır. “dedi.

Ardından konuşan Vali Seymenoğlu da şunları söyledi: “İşadamlarımızla birebir ve grup halinde toplantılarımız oldu. Burada sizlerle biraraya gelmekten mutluyum. Öncelikle Ekonomi Kampüsü binamız ve Meslek Lisemizin yapımındaki emeklerinizi biliyorum sizlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başkanımızın da bahsettiği gibi, ilimiz gül sektörü konusunda önemli bir noktada ve biz bunu ekonomiye daha fazla kazandırmak ve kozmetik de daha iyi konumda olmak durumundayız. Son yıllarda kozmetik konusunda sektör temsilcilerimiz kendilerine oldukça geliştirdi. Şimdi Kalkınma Ajansımız ve üniversitemizle birlikte akredite bir laboratuvar çalışması yapıyoruz, bizden önce başlatılan bu çalışmayı inşallah nihayete erdireceğiz. Bunun yanı sıra Meslek Lisemizde kozmetikle ilgili bir bölüm açılması noktasında çalışmalara başladık ve Türkiye’de ilk olacağız.

İlimizde tarım konusunda da., potansiyelimizi iyi değerlendirip özellikle meyvecilik alanında, elmanın yanı sıra ürün çeşitliliğine gitmemiz gerekiyor. Siz elmamızla ilgili çok güzel bir proje yapmışsınız tebrik ediyorum. Gülümüz, lavantamız var, gülümüz sanayi alanında lavantamız da şuanda görsellik açısından değerlendiriyor ama biz lavantamızı da kozmetik sektörüne kazandırmak durumundayız. Daha fazla tanıtım ve daha fazla markalaşma ile çalışmalarımızı sürdürmeliyiz, fuarlar tanıtım açısından çok önemli sektörel fuarları lütfen ihmal etmeyin.

VALİ SEYMENOĞLU: BİZİ BİZE BIRAKMAYIN
İşadamları olarak, sizler üretime, istihdama katkı sağlarken, devletimize de verginizi ödeyip kamu yatırımları olarak geri alıyorsunuz. Sizler devletimiz için çok önemlisiniz, dolayısıyla bende bir kamu kurum temsilcisi olarak Valiniz olarak her zaman yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum. Lütfen, bizi bize bırakmayın, bizi zorlayın isteklerinizi iletin, kapımızı çalın, sıkıntıların problemlerinizi anlatın, sıkıntıların problemlerin üzerini örtmemek gerekiyor, kendi adıma ve daire müdürlerim adına söylüyorum gece gündüz her zaman yanındayız. Sıkıntılarınızı varsa, el birliği ile çözmek durumundayız. Ben inanıyorum ki bir yerde ekonomi düzgünse, huzur da mutluluk da vardır. Ispartamıza baktığımda gerçekten huzur şehri, elbette küçük sorunlar olabilir ama genel anlamda ekonomik manada iyi durumdayız. Buradaki katkılarınız ölçülemez, o yüzden işadamlarımızın yatırımcılarımız mutlu olması bizler açısından çok önemli. Her zaman yanınızdayım.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.