Vali ve Başkan Geç Kaldı, Vatandaş Beklerken Islandı

Vali Memduh Oğuz ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Engelliler Haftası’nda Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin açılışına programın başlama saatinde gelmeyince onlarca engelli vatandaş yağmurun altında ıslandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2013 19:16
Vali ve Başkan Geç Kaldı, Vatandaş Beklerken Islandı

Vali Memduh Oğuz ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Engelliler Haftası’nda Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin açılışına programın başlama saatinde gelmeyince onlarca engelli vatandaş yağmurun altında ıslandı.

En üzücü durum ise program bittikten sonra öğrencilerin yağmur altında gösterilerini sergilemesine izin verilmesiydi. Vali Oğuz ile Başkan Günaydın da bu duruma göz yumarak şemsiyenin altında gösteriyi izledi..
Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Engelliler Koordinasyon Merkezi açılışı ve kapanışında üzücü gelişmeler yaşandı. Normalde 11.30’da açılışı yapılacağı belirtilen programa Vali Memduh Oğuz ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın geç katıldı. Hal böyle olunca onları bekleyen engelli vatandaşlar dakikalarca yağmurun altında ıslanmak zorunda kaldı. Daha sonra Oğuz ile Günaydın’ın gelmesinden sonra programa içeride devam edildi. Güzel mesajların verildiği program yine dışarıya taşındı.

BİLE BİLE LADES!
Yağmurun yağdığı görüldüğü halde öğrenciler yolun ortasında dakikalarca halk oyunu gösterisi sundu ve sırılsıklam oldu. En acısı da Vali Oğuz ve Başkan Günaydın’ın korumaları eşliğinde şemsiyenin altında öğrencilerin oyunlarını izlemesi oldu.

AVRUPA KENTİ GİBİ OLUP ENGELSİZ BİR ŞEHİR OLMAYI AMAÇLIYORUZ
Programın açış konuşmasını Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan yaptı. Canan, Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğunu Isparta’da ise 4500 engelli vatandaşın yaşadığını belirtti. Bu rakamın çok ciddi olduğunu belirten Canan, “Ancak her geçen sene insanlarımızda engelli bilinci artmakta buna paralel olarak hükümet politikalar değişmekte.
Yani engelliler lehine alınan kararlar artarak devam ediyor. Bizler de sosyal politikaların artması için gayret gösteriyoruz. Sosyal politikalar sadece engelli vatandaşlarımız değil, yardıma muhtaç herkesi içine alıyor. 6 Aralık 2012’de büyük bir toplantı yapmıştık ve Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin kurulmasına karar verilmişti.

Amacımız; engelli bireylere daha nasıl kalite hizmet verebiliriz, onlara daha nasıl yardımcı olabilirizin takibini yapmak. Bu merkezimizi bizler değil engelli vatandaşlarımız yönetecek. Burada sorunlarını tartışacaklar ve bizlere getirecekler. Biz de bu sorunları, engelleri ortadan kaldıracağız. Özellikle AB fonlarından yararlanmaya çalışacağız. Avrupa kenti gibi olup engelsiz bir şehir olmayı amaçlıyoruz” dedi.

DÜNYA GÖZÜYLE DEĞİL GÖNÜL GÖZÜYLE BAKACAĞIZ
Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, sürekli sosyal politikalar üretmeye ve dezavantajlı gruplara sahip çıkmaya devam ettiklerini belirtti. İl Müdürlüğü olarak engelleri bir bir ortadan kaldırmak istediklerini ifade eden Kütük, “Onlara dünya gözüyle değil, gönül gözüyle bakmaya devam ediyoruz” dedi.

ENGELLERİ KALDIRMAYA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Diğer taraftan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bir amaç için toplandıklarını belirtti. Bu merkezin anlamlı bir günde açılmasının ayrıca güzel bir olay olduğunu vurgulayan Günaydın, “Biz de belediye olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için katkı sağlayacağımızın sözünü veriyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız.
Engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum” diye konuştu. Çünür Muhtarı ve Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Kadriye Bilgiç ise “Engelliler gününde bize sahip çıkılmıştır. Bize olan desteğin artmasını bekliyoruz” dedi.

ISPARTA’YA ÖNCÜLÜK YAPMAK YARAŞIR
Son olarak Vali Memduh Oğuz ise İlim Şehri Isparta’ya yakışan bir başlangıç yapıldığını belirtti. Bu merkezin Türkiye’de sadece Isparta’da olduğunu ifade eden Vali Oğuz, “Zaten Isparta’ya öncülük yapmak yaraşır. Bu merkezin hukuki durumu il birimi gibidir. Ama idaresi engelli vatandaşlarımıza ait olacaktır. Burada tüm işleri onlar takip edecekler.
Herhangi bir sorunlarında biz engelleri ortadan kaldırmak için çalışacağız. Isparta’da 4500 engellinin olması çok ciddi bir rakam. Ama bu merkezimizde çözülmeyecek hiçbir sorun yok. Ama buradaki engellimizin misyonu çok önemli. Ben Kocaeli Valisi iken buna benzer bir yapıyı orada kurdum. Çok da güzel işledi. İnşallah ilerleyen zamanlarda binamızı daha da geliştirir ve merkez haline getiririz.

İŞARET DİLİYLE İSTİKLAL MARŞI OKUDULAR
Geçtiğimiz gün Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün engellilerle ilgili bir etkenliği oldu. Ayrıca yine müdürlüğümüz bünyesinde tüm kamu kuruluşlarında belirlenen kişilere işaret dili öğretildi. Bu çok güzel bir olaydır. Hatta düzenlenen etkinlikte devlet memurlarımız işaret diliyle istiklal marşımızı okudular. Gurur duydum. Isparta bu konuda çok şanslı. Asıl şans ise sivil toplum kuruluşlarının burada çok güçlü olması. Biz sizin emrinizdeyiz. Bundan da şeref duyarız” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum