Vali'den Engellilere Kompleks Sözü

Isparta Valisi Memduh Oğuz, 6 Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er ve yönetimini, makamında kabul etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2011 14:41
Vali'den Engellilere Kompleks Sözü

Isparta Valisi Memduh Oğuz, 6 Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er ve yönetimini, makamında kabul etti.

Ziyarette oldukça önemli konular gündeme geldi. Bunlar arasında en önemlisi, uzun zamandır üzerinde fikir alışverişi yapılan engelliler kompleksi yapımıydı. Daha önce görev yaptığı İzmit’te buna benzer bir proje yaptıklarını ve başarıyla sonuçlandırdıklarını söyleyen Vali Memduh Oğuz, Isparta’ya da tüm engel gruplarını kapsayacak bir proje için söz verdi.

Oğuz, “Bunun bir örneğini daha önce İzmit’te yaptık. Çok geniş bir arazi alacağız. Buna devlerin imkanı var, hayırsever vatandaşlarımızın da desteği olacaktır. Tüm engel gruplarını içine alacak projeyi uygulamaya koyacak gerekli bilgi deneyimimim var. Isparta huzurlu bir kent. Barış var, güzellikler var. Bu güzellikleri diğer illere de göstermek adına çalışacağız. Bu engelliler kompleksi iyi bir örnek olacak” dedi.

Vali Oğuz, projenin peyderpey, imkan sağlandıkça genişletilmesi yönünde devam etmesi fikrini savundu. Oğuz, “Proje geniş ve kapsamlı olacağı için ilk etapta hepsini yapmak mümkün olmayabilir. Ama para bulduk,a imkanlar oluştukça proje devam ettirilir. Tatil köyü gibi yapılacak bu proje Türkiye’ye de örnek olacaktır” diye konuştu.

Her zaman sorunları dile getiren 6 Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, projeye canı gönülden destek olacaklarını söyledi.

Isparta’da halen bin civarında görme engelli, 800 dolayında işitme engelli, 4 bin ortopedik engelli ve 5 binin üzerinde de zihinsel engelli olduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.