Vali’den Meclise Sürpriz Teklif

İl Genel Meclisinde yıkılan eski özel idare binası alanına yapılacak projeyle ilgili tartışmalar böyleyken, Isparta Valiliği kanalıyla Belediye Meclisine sürpriz bir teklif geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2013 10:42
Vali’den Meclise Sürpriz Teklif

Vali Memduh Oğuz imzalı teklifte söz konusu yerin üstünün yeşil alan, alt kısmının ise yer altı çarşıyı veya başka düzenlemeler yapılmasını içeriyor.

Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı ilk toplantısı dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının dikkat çekici gündem maddesi ise yıkılan eski özel idare binası alanıyla ilgili Isparta Valiliğinin teklifiydi. Vali Memduh Oğuz imzalı teklifi söz konusu alanın üst kısmına park ve yeşil alan, alt kısmına ise yer altı çarşısı veya başka düzenlemeler yapılmasını içeriyor.

İl Özel İdaresi kanununun "İl halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak" hükmünü dayandırılan teklifin halkın ve sivil toplum örgütlerinin istekleri doğrultusunda yapıldığına dikkat çekildi.
Belediye Meclisine sunulan teklifte şu görüşlere yer verildi:" Isparta halkının istek ve görüşlerinin bu alanın yeşil alan ve park olarak düzenlenmesi yönünde olduğu sivil toplum örgütlerince ve vatandaşlarca medya yolu ile ifade edilmiştir.

Bu nedenle söz konusu alanın yerin altındaki kısmının yer altı çarşıyı veya başka düzenlemeler yapılabileceği fakat yer üstünün park ve yeşil alan olacak şekilde değişiklik yapılması."
Isparta Valiliğinin bu teklifi meclis üyelerince İmar Komisyonuna havale edildi.

Öte yandan meclis toplantısında Demokrat Partili Kadir Özkan, hem tarihi Üzüm Pazarı hem de bir caddeyle ilgili kavşak düzenlemesine değindi. Özkan'ın teklifleri de meclis üyelerince gündeme alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum