Vali'den Yalvaç ve Gelendost Ziyareti

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Gelendost ve Yalvaç İlçelerini ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2011 21:23
Vali'den Yalvaç ve Gelendost Ziyareti

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Gelendost ve Yalvaç ilçesini ziyaret etti.
    
Vali Oğuz'u, Kaymakam Ferhat Peşin, Belediye Başkanı Halim Kıyak, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ile kurum amir ve müdürleri karşıladı. Kaymakam Peşin, Vali Oğuz'a ilçeyle ilgili bilgi verdi. İlçede yıllık 200 bin ton elma yetiştirildiğini dile getiren Peşin, geçen yıl elmanın satılamaması nedeniyle sıkıntıya giren üreticinin bu yıl rahatladığını söyledi.
    
Peşin, 3 kilometre uzunluktaki Gelendost çayının 400 metresinin ıslah edildiğini kalan kısmının da biran önce ıslah edilmesi gerektiğini kaydetti.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, ilçede içme suyu ve kanalizasyon sorunu olmadığını söyledi. Bayram, Eğirdir Gölü'nün temiz tutulması konusunda önemli bir adım olan arıtma tesisini belediye imkânlarıyla inşa ettiklerini belirtti.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Yalvaç Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Tekin Bayram, makamında ağırladığı Vali Oğuz'a Yalvaç hakkında bilgi verdi.

Isparta'ya yeni atanan Vali Memduh Oğuz, Sücüllü beldesindeki toplantıya katılmak için geldiği Yalvaç'ta önce Kaymakamlığı ziyaret etti. Ardından geçtiği Yalvaç Belediyesi'nde, Başkan Tekin Bayramı makamında ziyaret etti. Bu sırada Başkan Tekin Bayram Vali Oğuz'a Yalvaç hakkında bilgi verdi.

Bayram, Yalvaç Belediyesi olarak çalışmalarında bir plan doğrultusunda istikrarlı devam ettiklerini söyledi. Bayram, Yalvaç'ın 1946 yılında yapılan imar planı sayesinde son derece düzenli bir yerleşim gösterdiğini, kaçak yapılaşmanın olmadığını kaydetti. Başkan Bayram, ilçede içme suyu ve kanalizasyon sorunu olmadığını, Eğirdir Gölü'nün temiz tutulması konusunda önemli bir adım olan arıtma tesisini belediye imkânlarıyla inşa ettiklerini belirtti.

Bayram, OSB'nin normal sanayiye çevrilmesi ile yatırımların yeniden hız kazanacağını, Deri Küçük Sanayi Sitesi'nin büyük yol kat ettiğini ifade etti. Bayram, 2009 yılında yapılan Arama Konferansı ile Yalvaç'ın önceliklerinin belirlendiğini, buna göre kültür turizmi, üniversite kenti olma ve tarım-hayvancılık konularında çalışmalara ağırlık verildiğini kaydetti. Sunumun ikinci bölümünde ise Yalvaç'ın tarihini anlatan Başkan Bayram, Vali Oğuz'a Yalvaç'ı tanıtan kitap ve broşürlerden oluşan bir çanta hediye etti. Isparta Valisi Memduh Oğuz ayrıca, belediye arşivine kazandırılan Yalvaç'ın 1920 ve 1930'lu yıllarına ait eski fotoğraflarını inceledi.

Vali Oğuz'a, Yalvaç'ın geleneksel lezzetleri arasında bulunan su böreği ve güllaç ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.