Valilik Para Yardımı Yapacak

Sosyal yardımlaşmadan sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine önceki yıllarda yapılan gıda yardımı yerine para yardımı yapılacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2013 13:51
Valilik Para Yardımı Yapacak

Sosyal Yardımlaşmadan sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, bu yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahibi insanlara farklı bir yolla ulaşacaklarını dile getirdi. Her yıl Ramazan ayında gıda yardımı yapıldığım ancak bu yıl gıda yerine direkt olarak nakdi(para) yardım yapılacağını bildiren Canan, Bakanlığın yapılacak olan yardımı henüz belirlemediğini ifade etti.

Rakamın bu hafta içinde açıklanmasını beklediklerini ifade eden Canan, "Eskiden ihtiyaç sahibi kişilere gıda yardımı yapıyorduk. Bu yıl farklı bir sistem uygulanacak ve para yardımı yapılacak. İhtiyaç sahibi böylelikle ne ihtiyacı var ise buradan karşılayabilecek" dedi.

TEMBELLİĞE, HAZIRCILIĞA ALIŞTIRIYOR MUYUZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Öte yandan yapılan yardımlarla insanların tembelliğe alıştırılmaması gerektiğini savunan Canan, "Biz insanları tembelliğe alıştırmamalıyız. Bazen bu konuda düşünüyorum, tembelliğe hazırcılığa alıştırıyor muyuz diye. Ama gerçekten ihtiyacı olanlar da var tabi ki.

Uzmanlarımız bu konuda iyi çalışıyorlar. Komşular da çok doğru bilgiler veriyorlar. Başvurusu ret olanlara açıklama yaptığımızda bize 'Size bunları nereden biliyorsunuz?' diye soruyorlar. Senin komşun seni senden daha çok iyi biliyor. Çevrendeki insanlar seni daha iyi biliyorlar. Dolayısıyla bilgileri iyi bir şekilde alıyoruz" dedi.

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ YÜZDE 99 BULUYORUZ
Diğer taraftan bu konularda çevre faktörünün çok önemli olduğunu belirten Vali Yardımcısı Canan, "Isparta’da gerçek ihtiyaç sahiplerini yüzde 99 biliyoruz. Yüzde 1 sapma olabilir. İhtiyaç sahiplerinden onları çalışmaya sevk ettiğimiz de oluyor.

Özellikle boşanmış ve çocuklu bayanlara bu konuda fazlasıyla destek oluyoruz. İş buluyoruz ama çocuğu nereye koyacağım bu sefer diyorlar. Çocuğu için ayrıca bir kreş ihtiyacı gündeme geliyor. Çıkmaza girdiğimiz noktalar da olabiliyor ama özellikle iş bulma konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum