Valiysen Valiliğini Bil!

Adana’nın Ispartalı Valisi Hüseyin Avni Coş ile Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili arasında 29 Ekim kutlamalarında sert bir tartışma yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2013 15:33
Valiysen Valiliğini Bil!

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz arasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen çelenk sunma töreninde herkesin önünde sert bir tartışma yaşandı.

Belediyenin Türk bayraklı rozet dağıtımı sırasında çıkan tartışmada Vali'nin, "Bayrağın üzerine ismini yazma, törenin üzerine gölge düşürme. Büyükşehir Belediyesi senin babanın çiftliği değil" demesi üzerine, Aldırmaz da "Bana bak vali isen valiliğini bil" diye bağırdı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Atatürk Parkı'ndaki tören alanına gelen Vali Coş, Aytaç Durak'ın görevden alınmasından sonra seçilen ve partisi MHP'den istifa edip bağımsız kalan Başkan Vekili Aldırmaz ile tokalaştıktan sonra alana gelenleri selamladı. Bu sırada Büyükşehir Belediyesi görevlileri üzerinde 'Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz' yazan kağıda iliştirilmiş Türk bayrağı rozet dağıttı. Bu durumu fark eden Vali Coş, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın yanına gelerek, "Sen Türk bayraklarının üzerine adını yazdıramazsın. Ancak belediyenin adını yazabilirsin" diye çıkıştı.

Aldırmaz da, "Bir dahaki sefere sizden izin alırız" yanıtını verince taraflar arasında gerilim arttı. Vali Coş'un bir koruması araya girince Aldırmaz ona da "Sen ne benim üzerime geliyorsun kardeşim?" diye tepki gösterdi. Yaklaşık 3-4 dakika süren gerilimin ardından Vali Coş protokoldeki yerine geçerek çelenk sunma töreni yapıldı.

Törenin ardından Başkan Vekili, bazı milletvekillerine de Türk bayrağı rozeti taktıktan sonra Atatürk Parkı'ndan ayrılırken, Vali Coş, bir süre telefonla konuştu. Ardından da çocuklara bayrak dağıtıp, yaklaşık 20 dakika aynı yerde bulundu. Bu sürede törene katılan protokol de alandan ayrılmadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum