"Vallaha Paralel Değilim"

"SDÜ Paralel Akademi" iddialarıyla zor günler geçiren SDÜ Rektörü İbicioğlu, o iddialara Sabah Akdeniz ile cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2015 00:21
"Vallaha Paralel Değilim"

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, hakkında çıkan 'Paralel Yapı mensubu' iddialarına cevap verdi.

SABAH Akdeniz Yazı İşleri Müdürü Talip Yümsel ile Haber Müdürü İbrahim Okumamış'ın hakkındaki iddialarla ilgili sorularını yanıtlayan İbicioğlu, Paralel Yapı ile hiçbir ilişkisi olmadığını, 17 Aralık süreci ile birlikte SDÜ'de paralel yapıya karşı mücadele başlattığını anlattı. Rektörlük seçimi öncesi her gruptan destek aldığını ve rektör olduktan sonra destek aldığı grupların işaret ettiği isimleri yönetim kadrolarına getirdiğini belirten İbicioğlu, "Fakat 17 Aralık sonrası Rektör Yardımcısı Numan Tamer'i Paralel Yapı mensubu olduğu için hemen görevden aldım. Dekanlar içerisinde, 23 tane MYO müdürü ve daire başkanları içerisinde bir tane Paralel Yapı mensubu kalmadı. Bu konuda devletin bir politikası var. Milli Güvenlik Kurulu'nda kararlar alındı. Bizim üniversitemizde yönetim kadrosunda bulunanlar ile ilgili hiç kimse bunlar Paralel Papıdandır diyemez" dedi.

BURASI AÇIK BİR KURUM
Numan Tamer'in görevden alınmış olmasına rağmen yönetimde söz sahibi olduğu iddialarına cevap veren İbicioğlu, "Numan Tamer'in bana adam aldırma imkanı yok. Numan Tamer'in çok fazla gücü varmış gibi bir algı yaratıyorlar. Sonuçta mevzuat rektöre yetki verir, rektör ise kurullardan habersiz bir şey yapamaz. Üniversitede gizemli ve yetkili olan biri var ve istediğini yapar sanıyorlar. Böyle bir şey olamaz, burası açık bir kurum" şeklinde konuştu.

MERKEZİ YERLEŞTİRME
Üniversiteye yapılan alımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan İbicioğlu, "Biz asistanlarımızı ÖYP'den alıyoruz. YÖK ilan ediyor, merkezi yerleştirmeden bize geliyor. Dışarıdan aldığımız birkaç adam var. Bunların içerisinde cemaat bağlantılı olabilecek kişiler de var. Evet, biz Paralel Yapı mensubu adam aldık ama bunları Paralel Yapı istediği için almadık, ikili ilişkilerimiz ve ihtiyacı göz önüne alarak alımları yaptık" ifadelerini kullandı.

730 DEĞİL 240 KİŞİ ALDIK
Söylenenlerin aksine bugüne kadar üniversiteye 730 değil 240 öğretim üyesi aldıklarını anlatan İbicioğlu, "Bu kadroları YÖK belirliyor. Bu 240 kadro dışarıdan alınmış adam demek değil. İçeride doktorasını bitirmiş asistanın yardımcı doçent olması, yardımcı doçentin doçent olması, doçentin profesör olması bu kadroların içerisinde. Yani üniversitenin kendi kaynaklarının içerisinde yükseliyor bu insanlar. Dışarıdan alınan ancak bunun 5'te biridir" dedi.

GÖREVLERİNİ YENİLEMEDİM
Paralel Yapı'nın yurt dışındaki uzantısı üniversitelere rektör olarak atanan öğretim görevlileri hakkında da bilgi veren İbicioğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Okullara görevlendirilen Mesut Akgün, Hüseyin Badem, Ercan Tunç, bunların hepsi eski Rektör Metin Lütfü Baydar zamanında gönderilmiş ve benim görevlerini yenilemediğim kişiler. Bunlar SDÜ'nün kadrolu profesörleri. Ayrıca bizim görevlendirme yapmamız yetmiyor, YÖK onaylamasa bunlar gidemez. Bana kalsa keşke bu insanlar üniversiteden gitsin, ayıklansınlar ve üniversite rahat etsin."

REKTÖR OLALI 3 YIL OLDU
SDÜ'nün paralel yapı için öğretim üyesi yetiştirdiği iddialarını reddeden İbicioğlu, "Abdurrahman Uzunaslan demiş ya 'Üniversitede yetiştirip başka okullara gönderiyorlar' diye, ben bu adamın zekasından şüphe etmeye başladım. Bir kişinin mastırı 2 ya da 3 yıl sürer. Doktora 4 yılda biter. Asgari 6 yıl sürer eğitimleri. Ben rektör olalı 3 yıl olmuş. 3 yılda ben bunu nasıl yapabilirim. Diyelim ki ben rektör olduğumda yüksek lisans ve doktora öğrencisi aldım. Benim aldığım bir öğrencinin doktorasını bitirmesine bugün itibariyle 4 sene var. Ben bu adamı nasıl yetiştirip gönderebilirim. Burada bir tezat var. Hem 'üniversiteyi paralel yapı ile doldurdu hem de bunları başka yerlere gönderiyorlar' diyorlar" şeklinde konuştu.

Sabah Akdeniz

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum