Vatan Görevi Engel Tanımaz

Engelliler Haftası dolayısıyla Isparta’da 35 engelli temsili askerlik uygulaması kapsamında bir gün de olsa asker olma heyecanı yaşadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2012 12:00
Vatan Görevi Engel Tanımaz

Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törende ilk olarak engellilere ve yakınlarına birlik tanıtıldı. Ardından 35 engelli asker adayı sağlık işlemleri, kıyafet ve teçhizatın verilmesinin ardından eğitim çalışmalarına dahil oldu. İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin tarafından engelli askerlere, belge de verdi.

35 engellinin yemin etmesinin ardından engelli askerleri temsilen konuşan Erdal Utku, engelli oldukları için askerlik yapamadıklarını ancak kendilerine verilen bu imkanla askerlik duygusunu yaşadıklarını iletti. Utku, “Biz bugün dedelerimiz, babalarımız ve ağabeylerimiz gibi kutsal peygamber ocağına geldik. Bu şanlı yuvayı gördük. Asker doğan bir millette, bir günlüğüne de olsa asker olmak dünyada hiç bir gencin tadamayacağı bir şereftir. Bu şeref ve asker olmanın verdiği büyük gururu bugün burada yaşamaktayız” dedi.

Anayasada vatan hizmetinin ''Her Türk'ün hakkı ve ödevi'' olarak düzenlendiğini belirten Piyade Binbaşı Ramazan Kuz bu doğrultuda ana ve babaların evlatlarını, milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin saflarına bir bayram coşkusu içinde gönderdiğini iletti. Askerlik mükellefiyetinin; asker-millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk Milleti için bir onur vesilesi olduğunu belirten Kuz, kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gururunu ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olduğunu ifade etti.

35 engelli asker, diğer askerler eşliğinde yaptıkları geçit töreninin ardından kışlada bulunan silah ve gereçleri tanıdı. Tören, engelli askerlerin terhis belgelerini almalarıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.