Vatandaş Bilinçleniyor

Isparta’da 2013 yılının ilk 10 aylık verilerine göre hırsızlık olaylarında geçen yılın aynı dönemine göre % 7’lik azalma olduğu öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2013 11:24
Vatandaş Bilinçleniyor

Bir dönem hırsızların mesken tuttuğu Isparta’da, İl Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine göre hırsızlık olaylarında gözle görülür bir azalma yaşandı. Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, hırsızlık olaylarında geçen yıla oranla yüzde 7 azalma olduğunu belirterek," Mala karşı işlenen suçların toplumsal maliyeti göz önüne alındığında, önleyici hizmetlere ağırlık verilmesi modern bir yaklaşım tarzıdır" dedi.

Günümüzde özellikle büyük metropollerde işlenen suçlardan mala yönelik olanlarda çok ciddi artışlar olduğu görüldüğünü belirten Emniyet Müdürü Mehmet Or, “Ülkemizde vatandaşlarımız mala karşı suçlardan dolayı mağdur olmaktadır. Toplumun genel huzur ve güvenliği açısından ciddi bir tehdit unsuru olan mala yönelik suç isleyen şahısları bu tür suçları islemeye iten sebepler ile kriminal deneyim ile nasıl ve hangi şartlarda tanıştıklarının, bu şahısları hangi sosyal ortamın suç islemeye teşvik ettiğinin anlaşılması suçla mücadelede yol gösterici olacaktır.

Her türlü mala karşı suç ile mücadelede tespit ve analize dayalı çözüm odaklı stratejiler geliştirerek suçları işlenmeden önlemek, suç korkusu ve endişesini gidermek amacıyla mahallerimizde görev yapan yaya ve motorize ekip sayımızı artırdık. Mala karşı işlenen suçların toplumsal maliyeti göz önüne alındığında önleyici hizmetlere ağırlık verilmesi modern bir yaklaşım tarzıdır. Bu kapsamda vatandaşlarımızın alacağı basit, bireysel güvenlik tedbirleri suçla mücadelede başarımız artıracaktır.
Suçların önlenmesi ve bireysel güvenlik tedbirleri alınması konusunda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla Toplum Destekli Polislerimiz mahallerimizde çalışmalarını sürdürmektedir. Personelimizin başarılı çalışmaları ve Isparta halkının duyarlı yaklaşımı ile geçtiğimiz yılların aynı dönemine göre mala karşı işlenen suçlarda yüzde 7 oranında azalma olmuştur. Vatandaşlarımızın suçların önlenmesi ve suç işleyenlerin yakalanmasında 155 polis imdat aracılığı ile yapacağı ihbar ve şikayetler titizlikle değerlendirilmektedir? açıklamasında bulundu”

AZALAN SUÇ GRUPLARI HANGİLERİ?
Son 10 ayda, Evden hırsızlık olaylarında yüzde 10, işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 17, otodan hırsızlık olaylarında yüzde 9, oto hırsızlığında yüzde 20 olarak belirlendi. Genel olarak mala karşı işlenen olayların tamamında ise yüzde 7’lik bir azalma olduğunu tespit edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum