Vatandaş Mağdur Edilmiştir

CHP’ye ziyarette bulunan Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, “Yargı harçlarının paralı hale getirilmesi etik değildir. Vatandaşta mağdur edilmiştir” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2013 09:51
Vatandaş Mağdur Edilmiştir

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu ve yönetimi CHP’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

CHP’ye nezaket ziyaretinde bulunan Baro Başkanı Gökmenoğlu, kendileri baro başkanı ve yönetimi seçildiklerinde ilk ziyarette bulunanların CHP olduğunu hatırlatarak CHP’ye bir ziyaret borcu olduklarını ifade ettiler. Gökmkenoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, hukukta yeni uygulamaları ve yasaları eleştirerek sözlerinde şunlara yer verdi, “Yargı paketlerine pek sıcak bakmıyoruz. Çok geniş olan bu süreç, çok tutarsızca değerlendirilmiştir. Bizim mesleğimizde Türk ticarek kanunu, borçlar kanunu gibi uygulamalar var. Hadi onlar neyse de bizi en çok yargının paralı hale getirilmesi üzmüştür. Yargı harçları konusunu vatandaşlara anlatmakta çok zorluk çekiyoruz. Yargı harçlarının paralı hale gelmesi vatandaşı da bizi de çok sıkıntıya sokmuştur. Adliyeye gelen bir vatandaşın cebinde en az 500 lirası olması gerektiğini hatırlatmak bize bir zul gibi geliyor. Hukuk da eğitim ve sağlık gibi yapılması gereken devletin anayasal bir görevidir. Ama maalesef ülkemizde bunun tersi uygulanıyor” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise, Isparta Barosunun dik duruşlu mesleğinden taviz vermeyen bir baro olduğunu belirterek, “sizleri takdirle karşılıyoruz. Ancak görüyorsunuz Türkiye’de şuanda herşey yürütmenin elinde. Bir anayasa değişikliği yapılıyor, ne hukukçulara ne anayasa profesörlerine danışıyorlar. Kuvvetler ayrılığı resmen kuvvete dönüşmüştür” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.