Vatandaş Vatandaşı Uyardı

''Toplayalım ama kırmayalım'' Isparta Belediyesi tarafından 10 yıl önce cadde ve sokaklara dikilen ıhlamur ağaçları çiçek açmaya başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2011 17:59
Vatandaş Vatandaşı Uyardı

Buram buram kokusunun yanında insan sağlığı için önemli yer tutan Ihlamur ağaçları sanki şifa küpü gibi. Şehir merkezinde çeşitli bölgelerde bulunan bu şifa küpünden yararlanmak isteyen vatandaşlarda ellerine aldığı poşetlerle ıhlamur çiçeği toplamaya başladı. her ağacın altında bir vatandaş bu şifa kaynağından yararlanmak için yarış halindeler.


Ihlamur ağaçlarının çiçek açması ile birlikte Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da vatandaşlara seslenerek bu ağaçların ürünlerinin toplanmasında hiçbir sakıncanın olmadığını ancak toplama esnasında ağaç dallarının kırılmaması için özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.


Başkan Günaydın yaptığı açıklamasında, “Belediye Başkanlığı görevi verildiği ilk dönemimde halkımızın faydasına ve yararına olan bu ıhlamur ağaçlarını şehrimizin dört bir köşesine diktik. Bu gün bu ağaçlar artık çiçek açtılar yani meyve vermeye başladılar. Vatandaşlarımız bu ıhlamur ağaçlarından azami ölçüde yararlanabilirler. Ancak bu yararlanma sırasında ağaç dallarının kırılmaması için özen göstermelerini istiyorum. Böylece halkımızın bu ağaçlardan uzun yıllar yararlanmasına vesile olacaktır” dedi.


Cadde ve sokaklarda ıhlamur çiçeği toplayan vatandaşların temennisi de aynı şekilde. Şifa kaynağı olan bu ağaçlardaki çiçeklerin toplanmasında daha dikkatli olunmasını isterken, ağaçları dikenlere de şükranlarını iletmeyi ihmal etmedi.


Ihlamur çiçeği toplayan vatandaşlarla yaptığımız görüşmede, Gülçiçek Önsöz, “belediyemizden Allah razı olsun, cadde ve sokaklara dikmiş olduğu bu ıhlamur ağaçlarından toplamış olduğumuz çiçekler dertlerimize deva kaynağı oluyor” dedi.


Mevlüt Selçuk’da “Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’dan Allah razı olsun. Bu ağaçları geçen dönem göreve geldiği gün dikmişti. Bu gün bu dikilen ağaçlardan biz vatandaş olarak yararlanıyoruz. Belediyemizin bizler için dikmiş olduğu bu ağaçları korumak da şahsımca bize düşüyor. Ihlamur ağaçlarından yararlanmak isteyen vatandaşlarımıza sesleniyorum. Ihlamur çiçeği toplarken mümkün olduğu kadar ağaç dallarına zarar vermeyelim. Açan çiçeklerini toplayalım. Gelecek yıllar yine bu ağaçlarımızdan faydalanacağız” dedi.


Durmuş Ertuğrul’da yaptığı konuşmasında, “Ihlamur insan sağlığı için güzel bir içecek. Belediyemiz sağolsun bu ağaçları bizim için dikmiş. Ancak bu ıhlamur çiçeklerini toplarken üzüldüm. Bazı ağaçların dalları koparılmış. Vicdanı olan birisinin böyle bir tutum içerisinde olacağına inanmıyorum. Buraya dikilen ağaçlar bizim istifade etmemiz için dikilmiş. Bu noktada azami ölçüde ağaçlara zarar vermeden faydalanmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.