Vatandaş Yolunacak Kaz Değildir

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, son zamanlarda emniyet ekipleri tarafından vatandaşlara çok sık ceza yazıldığını belirterek; “AKP iktidarı parasız kaldığında vatandaşa ceza yazmayı gelir kapısı olarak görmeye başladı. Vatandaşlar yolunacak kaz değildir” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2013 17:11
Vatandaş Yolunacak Kaz Değildir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısında, hemen hemen her kavşağı tutan trafik polislerinin sürücü vatandaşlara çok sık ceza yazmalarına tepki gösterdi.

Yapılan radar kontrollerinin sıklığını da eleştiren Başkan Şenol, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Eskiden araçların hızları için yapılan radar kontrolleri hem gündüz hem şehirlerarası yollarda yapılırdı. Son bir yıldır ise gece – gündüz demeden ve şehir içinde de yapılıyor. Şehir içinde 3 – 4 yerde bu kontroller yapılarak vatandaşlara ceza yazılıyor. Öte yandan, hemen hemen her kavşakta bir polis ekibi var ve gerek araçları gerek motosikletleri durdurup yok şuyun eksik, yok buyun eksik diye ceza yazıyorlar.

Burada bizim tepkimiz, Trafik ekiplerinin kontrollerine değil. Elbette yapılacak bu kontroller ve toplumun huzurunu bozan sürücüler cezalandırılacak. Ancak, bizim tepkimiz bu kontrollerin hem gerektiğinden fazla ve sık yapılması hem de ufak – tefek eksikler yüzünden vatandaşlara ceza yazılmasıdır. Yani, bu iş abartılmaktadır. Zaten vatandaş ekonomik sıkıntı içinde geçimini zor sağlıyor. Bir de buna trafik cezaları eklenince vatandaş büyük sıkıntıya giriyor. Vatandaşa bu kadar yüklenilmesini asla kabul etmiyoruz.

Ben, bu ceza kesme olaylarında vatandaşın yolunacak kaz olarak görüldüğünü düşünüyorum. Dolayısıyla, bu durum da AKP zihniyetinin bir ürünüdür. Zaten bakıldığında AKP iktidarı sigaraya zammı, akaryakıta zammı, doğalgaz’a zammı ve vatandaşlara trafik cezası yazmayı gelir kaynakları olarak görüyor. AKP iktidarı gelir elde edecek diye vatandaşa neden sürekli ceza yazılıyor. Bu olay artık vatandaşı soyma olayı haline geldi. Bunu anlamak mümkün değildir. Ben, trafik ekiplerinin yazdıkları bu cezaları amacını aşan bir durum olarak görüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum