Vatandaşa Büyük Kolaylık

Vatandaşa Büyük Kolaylık

Yayınlanma:
Vatandaşa Büyük Kolaylık

Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, vatandaşların İmar Müdürlüğü’ne gelmeden internet üzerinden ev veya arsalarının imari durumunun rahatlıkla görebilecekleri ‘e – imar’ uygulamasına başladıklarını söyledi. 

Isparta Belediyesi olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve imar çalışmalarını da bu gelişmeler çerçevesinde yaptıklarını ifade eden İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Vatandaşlarımız Belediyemiz İmar Müdürlüğüne kadar gelmeden Isparta Belediyesi'nin www.isparta.bel.tr adresli kurumsal web sitesi üzerinden adres, tapu ile imar durum bilgisi sunan ayrıca hem ada - pafta - parsel hem de adres bilgileriyle sorgulama imkânı sunan uygulamayı hizmete sokmuştur. Vatandaşlarımız, e – imar uygulaması ile ev veya arsalarının imari adres sorgusu, parsel sorgusu ve İmar durum belgesi durumlarını görüntüleyebilmektedirler” dedi. 

“GÖRÜNTÜLENEN BELGELER 

BİLGİ AMAÇLIDIR” 

E – imar uygulamasının vatandaşlar tarafından kısa zamanda büyük ilgi gördüğünü ve etkin bir şekilde kullanılır hale geldiğini vurgulayan Başkan Yardımcısı Şanlıtürk; “Bu uygulamada sunulan imar durumları bilgi amaçlı olup resmi belge niteliği taşımamaktadır. Ancak bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, belediye hizmet binasına gelmek zorunda kalmaksızın imar plan notlarını inceleyip değerlendirme yapabilmektedir. Bu yönüyle uygulamamız kullanıcılara önemli kolaylıklar sağlıyor. Vatandaşlarımızın belediye gelmeksizin işlemlerini yapmalarını sağlamaya yönelik teknolojik yatırımlar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. 

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN YANI SIRA 

TEKNOLOJİK HİZMETLER DE SONUYORUZ” 

Isparta Belediyesi olarak; sosyal ve fiziksel belediyeciliğin yanı sıra teknolojiyi aktif kullanma açısından da Ispartalılara bu şekilde çeşitli ve önemli hizmetler sunuyoruz. Çağdaş belediyecilik kapsamında halka daha iyi ve hızlı hizmet sunmanın amacını gütmekteyiz. Dolayısıyla, sosyal ve fiziki belediyecilik kapsamında çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra çağa ayak uydurarak vatandaşlarımızla belediyemiz arasında köprü oluşturuyoruz. Vatandaşlarımız Alo Belediye hattımızla ve Whatsapp İletişim hattımızla belediyemize 7/24 ulaşarak istek, talep ve önerilerini sunabiliyor. Ayrıca etkin internet sitemizle belediyemizden haberdar olmanın yanında belediyemize gelmeden internetin olduğu her yerde telefon, bilgisayar, tablet gibi teknolojik aletleri kullanarak imar durumu sorgulama ve çıktısını alma işlemini gerçekleştiriyorlar. 

“VATANDAŞLARIMIZA 

BÜYÜK KOLAYLIK” 

Ancak Vatandaşlarımız bunu sadece bilgilendirme amaçlı kullanabiliyorlar, resmi yerde kullanabilmek için bu belgeleri İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze gelerek bizzat almalıdırlar. Vatandaşlarımız ister Ada - Parsel numaralarını kullanarak isterlerse Mahalle, Cadde veya Sokak isimlerini yazarak arama yapabiliyorlar. Bu uygulamamıza olan ilgi gösteriyor ki, halkımız bu uygulamamızdan memnun ve aktif olarak kullanıyor, bu da bizleri mutlu ediyor. Isparta’mız için hizmet noktasında halkımızın da desteği ile emin adımlarla ilerliyoruz, bundan sonraki süreçte de hizmetlerimize aralıksız devam edeceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.