Vatandaşa Müjde O Borçlar Siliniyor

Torba yasada engelli ve yaşlılara müjde çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2014 09:22
Vatandaşa Müjde O Borçlar Siliniyor

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden torba yasada engelli ve yaşlılara müjde var. Tasarıya göre, engelli ve yaşlılık maaşlarıyla ilgili yersiz ödeme ya da sehven fazla ödenmiş tutarlar nedeniyle borç çıkarılan 37 bin kişinin borçları siliniyor.

Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda görüşmeleri süren torba tasarı değişti.

Tasarıya mali af ve para cezaları faizlerinin silinmesini öngören AK Parti tekliflerinin de eklenmesi gündeme geldi. Gelir testine hiç başvurmayan, SGK tarafından resen genel sağlık sigortası tescili yapılanlar prim borçlarının aslını ödemeleri halinde gecikme cezası ve gecikme zammı silinecek.

Engelli ve yaşlılık maaşlarıyla ilgili yersiz ödeme ya da sehven fazla ödenmiş tutarlar nedeniyle borç çıkarılan 37 bin 342 kişinin borçları da silinecek. SGK'nın sigortalılık, emeklilik, dul yetim aylığı alan, bakmakla yükümlü olunan kişi kapsamında başkası üzerinden sağlık yardımı alan ve hiçbir sosyal güvencesi olmadığından resen genel sağlık sigortası tescili yaptığı kişilerden gelir testine hiç başvurmayanların 'prim borçları' yapılandırılmayacak.

Tasarıda ayrıca Belediye Kanunu'nun 15. maddesinde 'arsa' ifadesi yerine 'taşınmaz' ifadesi getirilmesi de öngörülüyor. Belediyeler bina, konut ve bağımsız bölümleri de derneklerin kullanımına açabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.