Vatandaşı Şoka Uğratan Cezalar

Ödenek yetersizliği nedeniyle yılbaşından bu yana trafik cezalarını PTT’ye veremeyen Emniyet, biriken cezaları üst üste yollamaya başlayınca vatandaş şoka uğradı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2013 11:00
Vatandaşı Şoka Uğratan Cezalar

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün aylardır ödenek yetersizliğinden dolayı vatandaşa trafik cezalarını tebliğ edemediği ortaya çıktı.
Biriken cezalar üst üste gönderilmeye başlanınca da, son 20 gün içinde üst üste onlarca ceza makbuzuyla karşılaşan sürücüler şoka uğradı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, cezaların tebliği için PTT’ye vermesi gereken ücreti ödeyemediği için Şubat ayından beri vatandaşa kesilen trafik cezalarını gönderemediği öğrenildi. Ağustos ayında ödenek probleminin aşılmasının ardından ise, bu yılın başından beri biriken cezalar toplu halde gönderilmeye başlandı.

BİR ANDA ŞOKA UĞRADIK
Ankara’da bir gıda şirketine son 20 günde toplam 7 bin 500 lirayı bulan 36 ayrı ceza makbuzu ulaştığı ortaya çıktı. Pek çok firmanın yanı sıra, sürücülere de üst üste cezalar ulaştırılırken, vatandaşlar duruma tepki gösterdi. “Aylardır ceza gelmezken, bir anda altı yedi aydır biriken cezalar, ekonomik olarak bizi zorlayacak” diyen vatandaşlar, Emniyet’in hatasının faturasının vatandaşa çıkartılmamasını istedi.

MİNİBÜSÇÜ DE MAĞDUR OLDU
Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacı Bekir Gani de, minibüsçülerin toplu olarak gönderilen trafik cezaları dolayısıyla mağdur olduğunu belirtti.

Cezaların kesildiği tarihten aylar sonra gönderildiğini belirten Gani, “Birçok esnafa 20-30 ceza fişi topluca gönderiliyor. Bu cezaların toplamı ortalama 2-3 bin TL arasında değişiyor. 2012 yılında kesilen cezalar var. Daha yeni gönderiliyor. Bu esnafı mağdur ediyor, ayrıca Fahri Trafik Müfettişleri de keyfe keder cezalar yazıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.