Vay Uyanık Vay... Radara Yakalanmamak İçin...

Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik ekipleri şehir giriş çıkışlarında yaptığı radar uygulamasında bir araçta bakın ne buldu?

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2014 23:07
Vay Uyanık Vay... Radara Yakalanmamak İçin...

AJANS32 ÖZEL HABER

BU HABERİ İLK KEZ AJANS32'DE OKUYORSUNUZ


Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Ekipleri, yaptıkları uygulamalar sırasında 20 plakalı lüks bir araçta kanunen yasak olan "Radar Tespit Cihazı" buldu.

Isparta Keçiborlu karayolunda 20 plakalı lüks bir araçta Karayolları ve Trafik Kanunu tarafından Türkiye'de yasaklanan radar tespit cihazı tespit edildi.

Radar tespit cihazı trafik ekiplerinin radar araçlarını sinyaller marifetiyle tespit ederek sürücüyü uyarıyor. Kaç kilometre ileride radar olduğunu tespit eden cihazın uyarısıyla hız sınırını kontrol eden araç sürücüsü, radarı geçtikten sonra yine istediği hızla yoluna devam edebiliyor.

Cihazın Türkiye'de satışı yasak. Ancak internet üzerinden cihaza ulaşılabiliyor. Cihazı Türkiye'ye sokmanın cezası 2 yıl hapis. Ancak, internet üzerinden oto yedek parça etiketiyle cihazın ülkeye sokulduğu tespit ediliyor.ajans32

Keçiborlu yolunda uygulama esnasında tespit edilen Radar Tespit Cihazı için sürücüye uygulanacak cezanın turarı ise 2 bin TL'yi buluyor.

Trafik ekipleri Keçiborlu İlçe Jandarma Komutanlığı'na da konuyla ilgili bilgi vererek araç sürücüsü hakkında cezai işlem uyguladı. Cihaza el konuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum