Ve Cemaat Günaydın Dedi!

17 Aralık operasyonunun ardından ipleri koparan Fethullah Gülen Cemaati ve AK Parti gözleri cemaat oylarına çevirmişti. İşte o oyların rengini belli edecek bir gelişme daha yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2014 18:26
Ve Cemaat Günaydın Dedi!

Geçtiğimiz günlerde Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından yaptırılan 2014-2015 eğitim yılına yetişmesi hedeflenen 150 kişilik öğrenci yurdunun temel atma törenine sadece MHP’li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın davet edilmişti. AK Parti Milletvekilleri ve teşkilat üyelerinin davet edilmemesi gözlerden kaçmamıştı. Cemaate yakınlığı ile dikkat çeken Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından yaptırılan öğrenci yurdunun temel atma törenine sadece Günaydın'ın davet edilmesi cemaat - MHP yakınlaşması olarak yorunlanmıştı.    

Son gelişmede de siyasi kulislerde Fethullah Gülen cemaatinin seçimlerde MHP adayı Günaydın'ı destekleyeceği net bir şekilde konuşulmaya başladı.

YİNE BAŞKAN GÜNAYDIN
Isparta Gölcük Eğitim Kurumları, üniversite öğrencilerinin barınma ve eğitim sorunlarına çözüm olmak için 200 kişik bir üniversite yurdunun daha temelini attı.

Temel atma törenine Isparta MHP'li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Prof. Dr. Suat Yıldırım, yurdun arsa sahibi Ahmet Taşdibi, yurdun yapımını üstlenen Zeki Bakkal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2014-2015 eğitim yılına yetiştirilmesi planlanan yurdun temel atma töreninde konuşan Gölcük Eğitim Kurumları Başkanı Hüseyin Uslu, bu müesseselerin Islam aleminin maruz kaldığı en büyük hastalıklardan biri olan cehalete karşı bir ilaç olduğunu vurguladı.

Eğitime gönül veren insanlar olarak, ömürlerinin sonuna kadar madden ve manen sahip çıkacaklarını belirten Uslu, "Eğitim kurumları ve adanmışlar için her türlü maddi manevi imkanlarımızı seferber edeceğimizi bir kere daha beyan ederiz. 60 yıldır milletine hizmetten başka gayesi olmayan ve bizleri bu yola teşvik eden Muhterem Hocaefendi'ye Yüce Allah'tan sağlık, sıhhat ve afiyet dileriz. Bugüne kadar sulhün, barışın, kardeşliğin ve ülkemizin dünyada tanıtılmasının temsilciliğini bihakkın yapmış insanların son dönemde devleti yönetenlerin kullandığı yaralayıcı, ötekileştirici, toplumu ayrıştırıcı söylem ve üsluplarının hiç biriyle alakalarının olmadığını bildiririz." dedi.

Gölcük Eğitim Kurumları Başkanı Hüseyin Uslu, devleti yönetenlerin söz ve beyanlarında daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek, üslupların birleştirici olmasının bütün milletin beklentisi olduğunu açıkladı. Uslu, bütün olup bitenlere rağmen, bu millete hizmet edenlerin, eğitim kurumları inşa etmeye ve nesle aşkla, şevkle ve yüksek moralle sahip çıkmaya devam edeceğini ifade etti.

Isparta MHP'li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da Isparta'nın her zaman yeni nesillerin eğitimine önem verdiğini, bunu da her geçen gün artan eğitim kurumlarıyla gösterdiğini kaydetti. Belediye Başkanı Günaydın, "Isparta birinci derecede deprem kuşağında olmasından dolayı, depreme dayanıklı yapılar önem kazanmakta ve belediye olarak buna önem vermekteyiz. Bir hafta önce atılan yurt temeliyle, bu yurt temeli de radye temel olarak hazırlanmış. Bir mimar olarak bunu çok yerinde buluyor ve bu yurdu yapan eğitim gönüllülerini tebrik ediyorum. Yurt binası, eğitimin en önemli mesnetlerinden biridir. Çocuklarımız huzurlu yerlerde barınacaklar ki eğitimlerini her bakımdan eksiksiz olarak tamamlayacaklar." dedi. Konuşmaların ardından dua edilerek kurban kesildi ve davetliler tarafından yurdun temeline ilk harç atıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum