Ve...Tezkere Mecliste!

TBMM Genel Kurulu Suriye konusunda verilen Başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere toplandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2012 12:51
Ve...Tezkere Mecliste!

TBMM Genel Kurulu Suriye konusunda verilen Başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere toplandı.
TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, gündemdışı konuşmalara geçildi.

Genel Kurul'da çok sayıda bakanın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Suriye konusunda TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil Hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık tezkeresi görüşülecek.

KAPALI OTURUM YAPILACAK
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'la yapılan toplantının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Canikli, Suriye konusunda verilen tezkerenin görüşmelerinin, TBMM Genel Kurulu'nda, kapalı oturumla yapılacağını bildirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Suriye konusundaki tezkereye ilişkin, ''Soğuk kanlı ve tedbirli olmalıyız. İnşallah ülkemiz için hayırlı olur'' dedi.

CHP TEZKEREYE 'HAYIR' OYU VERECEK
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Suriye tezkeresine 'Hayır' oyu verecek.

CHP Grubu, TBMM'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 09.00'da toplandı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisi verecek olan tezkereye 'Hayır' oyu verme kararı aldı. CHP, 'Hayır' oyu vereceklerinin gerekçesi olarak ise bunun bir 'savaş tezkeresi' olmasını gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.