Vedat Şenol Bu Haberi Çok Yadırgadı

Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi’nin isminin değiştirilerek Başbakan Recep Erdoğan’ın annesi “Tenzile Erdoğan” isminin verilmesine CHP’den tepki geldi. İl Başkanı Şenol, “Isparta’ya hizmeti olan birisinin ismini verin” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2014 14:30
Vedat Şenol Bu Haberi Çok Yadırgadı

Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ismi “Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi” olarak değiştirilmişti.

Bu değişikliğe ilk tepki CHP İl Başkanı Vedat Şenol’dan geldi. CHP İl Başkanı Şenol, “Isparta Öğretmen Anadolu Lisesi’nin isminin Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesini yadırgadım. Başbakan Erdoğan’ın vefat eden annesi Sayın Tenzile Erdoğan Ispartalı değil. Isparta’da ikamet etmemiş. Isparta’ya bir hizmeti olmamış. Ben bu isim değişikliğine bir anlam veremedim” dedi.

Şenol, “Isparta’yı cezalandıran bir Başbakan’ın annesinin isminin yerine, terörle mücadelede şehit düşmüş, ya da Isparta’ya emekleri geçmiş bir şahsiyetin isminin verilmesi daha anlamlı olurdu. Yalakalık içeren bir düzenlemeye imza atanları kınıyorum ve bu yanlışlıktan bir an önce dönülmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ'NİN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ haberi için tıklayın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum