Vekaleten Kurban Kesim Fiyatları Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla bu yıl da vekaleten kurban kesim organizasyonu gerçekleştirilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2011 01:23
Vekaleten Kurban Kesim Fiyatları Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla bu yıl da vekaleten kurban kesim organizasyonu gerçekleştirilecek.

Vakıf, yurtiçinde kurbanını kestirmek isteyenler için 550 TL fiyat belirledi Türk Diyanet Vakfı'ndan yapılan açıklamada vekaleten kurban kesim organizasyonu kapsamında kurbanların yurt içi ve yurt dışında (başta Afrika ülkeleri olmak üzere Orta Doğu, Orta Asya, Balkanlar ve Kafkaslarda 40'ı aşkın ülkede) kesim merkezlerinde oluşturulan komiteler nezaretinde dinimizin esaslarına uygun olarak kesildiği belirtildi.

Bu şekilde kesilen kurbanlardan elde edilen etler yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaç vatandaşlar ile soydaş ve dindaşlarımıza dağıtılacak.

Bu yıl kurbanını yurtiçinde kestirmek isteyenler için kurban bedeli 550.-TL, yurtdışında kestirmek isteyenler için 380.-TL olarak belirlendi.

Organizasyona katılan vatandaşların, Kurban bedellerini, en geç 03 Kasım 2011 Perşembe günü mesai bitimine kadar; VAKIF-BANK, HALKBANK, T.C. ZİRAAT BANKASI, PTT İŞYERLERİ, KUVEYT TÜRK ve BANK ASYA'nın bütün şubelerinde açtırılan TÜRKİYE DİYANET VAKFI KURBAN HESABINA yatırmaları gerekiyor.

(Adı geçen banka şubelerinin bulunmadığı yerlerde ise en yakın İl veya İlçe Müftülüklerine müracaat edilebilecek.) Organizasyona katılan vatandaşların, kurban bedellerini geciktirmeden zamanında yatırmaları, parayı yatırırken ad, soyad, adres ve cep/ev telefon numaralarını okunaklı bir şekilde banka dekontuna yazdırmaları gerekiyor.

Belirtilen tarihten sonra para yatıran vatandaşlar için kurban kestirilemeyeceğinden bu durumda olanların paralarının kendilerine iade edileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.