Vekil Mada Adası'nı Sordu İl Örgütü Dedegöl'de Eylem Yaptı

Vekil Mada Adası'nı Sordu İl Örgütü Dedegöl'de Eylem Yaptı

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2018 10:00
Vekil Mada Adası'nı Sordu İl Örgütü Dedegöl'de Eylem Yaptı

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, TBMM'ye verdiği soru önergesinde Mada Adası'nı gündeme getirdi. İl Yönetimi ise hafta sonu Dedegöl Dağı Kuzukulağı Yaylası'nda eylemdeydi.

CHP Isparta İl Başkanı Ahmet Kürkçü beraberindeki partililerle birlikte hafta sonu Dedegöl Dağı Kuzukulağı yaylasına çıktı. CHP’liler maden arama ruhsatı verilmesiyle ilgili özensizlikleri eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Ahmet Kürkçü ve beraberindeki parti yöneticileri hafta sonu Dedegöl Dağı’na giderek çeşitli incelemelerde bulundu.

Maden arama ruhsatları verilmesinde yaşanan özensizlikleri eleştiren İl Başkanı Kürkçü, “Mermer sondajı, maden arama, araştırma ve ranta hizmet için Isparta ve civarından Antalya’ya kadar olan Dağların delik deşik edilmesine bu kez Aksu ile Yenişarbademli sınırlarında bulunan doğal güzelliği, Oksijeni ve hatta bir çok dağcının tırmanış için en güzel duvar olarak gördüğü, bir çok Filimde Plato olarak kullanılan Dedegöl Dağı Kuzukulağı Yaylası mevkiinde yine rant kapısı olarak Mermer ocağı açma girişimi maalesef savaşta bile yapılmayan yeşil alan talanı, Eko dengelerin bozulması, nadide kuş türlerinin yok olması, dağcıların kamp alanı, Astronomların dünyada ideal 4 nokta olarak belirlediği ve nadiren görülen Kızıl Akbabaların bile yumurtlamasına engel olacak bu Mermer ocağı açılmasına biz Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü olarak her zaman karşıyız.

Aynı yerde 23-24 Haziran’da binlerce kişinin çadırlar kurarak çoğulcu katılım ile Protestonun boyutunun daha da çoğaltılacağını ve o gün bizlerinde orada olacağının sözünü verdik. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hükümet yanlısı birilerine rant kapısı açılmasına ve Eko dengelerin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.



BAKIR MADA ADASI'NI SORDU
CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Mada Adası ile ilgili TBMM’ye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması isteğiyle soru önergesi sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu soru önergesi ile Mada Adası’nda yaşana ulaşım sorununu gündeme getirdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplandırması istemiyle soru önergesi veren Bakır, “Beyşehir gölünde yer alan Isparta Şarkikaraağaç ilçesi Gedikli köyüne bağlı Mada adası yaklaşık 8220 hektarlık bir araziye sahiptir. Burası aynı zamanda Beyşehir gölünde yerleşim olan tek adadır.

Doğal güzelliğiyle büyüleyen bu adanın sakinleri maalesef ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Okul, bakkal, sağlık ocağı gibi ihtiyaçların adada karşılanmaması sebebiyle özellikle kış aylarında yaşam ve ulaşım çok problemli bir hal almaktadır. Aileler yatılı okullarda okuyan çocuklarını görmek ve tek geçim kaynağı balıklarını satmak için karşı kıyıya polyester kayıklarla geçmek zorunda kalmaktadırlar. Ayrıca acil sağlık sorunları olduğunda da müdahale edilememektedir. Mada adamızın kıyıya uzaklığı ise yaklaşık 700-800 mt. Civarındadır” dedi.

İŞTE CEVAP BEKLEYEN SORULAR

1- Yaklaşık 200 kişinin yaşadığı bu adanın ulaşım sorununa ilişkin bakanlığınız tarafından üretilmiş bir proje bulunmakta mıdır? Varsa ne zaman icra edilecektir? Yoksa bir planlama ve projelendirme yapılacak mıdır? Vatandaşlarımızın mağduriyeti nasıl giderilecektir?

2- Milli park sınırları içerisinde yer alan Mada adasından kıyıya geçiş için köy halkının da talep ettiği köprü yapımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

3- Kendi kaderlerine terk edilen Mada adası sakinlerinin bir diğer talebi de teleferik yapımıdır. Turizme de katkı sağlayacak bu projenin gerçekleştirilmesi hususunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum