Vekil Sayısını Yükseltmek İçin Vali'den Öneri

Vekil Sayısını Yükseltmek İçin Vali'den Öneri

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2016 17:40
Vekil Sayısını Yükseltmek İçin Vali'den Öneri

Isparta'da milletvekili sandalye sayısının yeniden 4'e yükselmesi için vali Şehmus Günaydın'dan Isparta'ya ikametgahını getiren öğrencilere toplu taşımada indirim önerisi geldi.

Isparta'da 2016 yılı için TÜİK verilerine göre milletvekili sayısı 4'den 3'e düşürüldü. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 2017 için yeni bir değerlendirme yapılacağını belirterek, "10 bin civarında üniversite öğrencisini ikametgah vermek zorundayız. O zaman vekil sayımız 3'den 4'e yeniden çıkacaktır" dedi.

Vali Şehmus Günaydın ise konuyu incelediğini belirterek "Ben hemen baktım. Isparta için 6 bin yetiyor. Çok az bir rakamla kaybetmişiz ama kalıcı değil" dedi. Kastamonu'da bu konuda yapılan çalışmadan örnek veren Vali Günaydın, "biz Kastamonu'da ikametgahını getiren öğrencilere halk otobüslerinde bir miktar indirim uygulamıştık. IspartaBelediyemiz de böyle bir karar alabilir. Hem nüfus artışı sağlanır hem de Belediyemizinİller Bankası payı artar" diye konuştu. Belediye Başkanı Günaydın da nüfusun artırılması yönünde Vali Günaydın'ın bu teklifinin değerlendirileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum