Velilerden Para Toplanması Yasak Değil Mi?

Velilerden Para Toplanması Yasak Değil Mi?

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2021 22:10
Velilerden Para Toplanması Yasak Değil Mi?

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı eğitim ve öğretim verilen okullarda velilerden herhangi bir konuda para toplanmasının kesinlikle yasak olduğuna dair dönem dönem yetkililerin açıklamaları görülüyor.

Ancak Isparta’da bazı okullarda Okul Aile Birliği kanalıyla velilerden para toplandığı belirtiliyor. Buna en yeni örnek ise Çünür Mahallesi’ndeki bir ilköğretim okulunda yaşandı.  Velilere okul yönetiminden mesaj çekilerek bazı ihtiyaçlar için para toplanmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

İŞTE VELİLERE ÇEKİLEN MESAJ

“Değerli Velilerim! Bildiğiniz Üzere 2.10.2021 Tarihinde yapmış olduğumuz Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısında özellikle temizlik malzemesi başta olmak üzere fotokopi makinalarımızın toneri-bakımı ve okulumuz eksiklerinin giderilmesi için alınan karar gereği  200 Tl (2 Çocuğu olanlar için 150 şer TL) toplanması belirlenmişti. Döneminde sonu yaklaşmakta olduğundan ister elden isterseniz Ziraat Bankası Merkez Şubesi Şehit Ömer Sarı Ortaokulu Okul Aile Birliği Hesabı IBAN No: TR 68 0001 0001 3291 5492 5350 01 nolu hesabına göndermenizi bekler şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ederim. Biliyorsunuz sizlerin desteğiyle Isparta’nın Zirvesindeyiz Her şey çocuklarımız ve okulumuz içindir. Bu konuda tüm velilerimizin hassasiyet göstermesini bekliyoruz çünkü bir çocuğumuzun hakkı diğerine geçmesin istiyoruz.”

İŞKUR ELEMAN GÖNDERMİYOR MU?

Özellikle temizlik konusunda hizmet alınmasına karşı çıkan bazı velilere, İŞKUR’un, söz konusu okula eleman göndermediği, bu nedenle dışarıdan hizmet alınması gerektiği iddia edildi. Diğer bir iddia ise, Çünür’ün merkeze uzak olmasından dolayı işçilerin bu okulu tercih etmediği oldu.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.