Velilere Güvenlik İnternet Anlatıldı

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün AB desteğiyle yürüttüğü proje kapsamında öğrenci ve velilere güvenli internet anlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2012 15:53
Velilere Güvenlik İnternet Anlatıldı

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün AB desteğiyle yürüttüğü proje kapsamında öğrenci ve velilere güvenli internet anlatıldı.

Isparta Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan ESET Türkiye Satış Müdürü Barbaros Akkoyunlu, internetin nasıl güvenli kullanılabileceği konusunda bilgi verdi. Akkoyunlu, bilgisayar kullanıcılarının yüzde 65'inin en az bir defa mutlaka saldırıya uğradığını belirterek, "Hacker'ler son derece becerikli yazılımlarla sistemlerimize sızmaya ve kişisel bilgilerimize ulaşmaya çalışıyor. Pek çok kez bunun farkına bile varmıyoruz. Özelikle gençler tarafından çok yoğun olarak kullanılan sosyal paylaşım mecraları, pek çok tuzakla dolu" uyarısında bulundu.

Barbaros Akkoyunlu, özellikle öğrencilerin internet paylaşım sitelerinde tanımadıkları kişilerle adres, doğum günü, kimlik numarası gibi bilgiler paylaşmamaları önerisinde bulunarak, "Tüm bu bilgilerin paylaşımı, adım adım siz ya da ailenizle ilgili bazı şifrelerin ele geçirilmesine ve sonuçta maddi kayıpların oluşmasına sebep olabilir. Sosyalleşeyim derken, sosyal mağdur olmayın" diye konuştu.

Akkoyunlu, ailelerin teknolojiyle barışık olmalarını isteyerek, "Bakmamak, bilmemek artık mazeret değil. Annelerin babaların da artık bir Facebook hesabı, Twitter hesabı olmalı. Çok yoğun ya da detaylı kullanmak zorunda değilsiniz ama bu sayede çocuklarınızı izleyebilir ve gerektiğinde önlem alabilirsiniz" dedi.

Isparta'daki seminerin Avrupa Birliği desteğiyle oluşturulan bir projenin uzantısı olarak yapıldığını ifade eden Akkoyunlu, şunları söyledi: "Proje kapsamında sağlanan 5 bin avroluk maddi destekle üç pilot okul belirlendi ve gönüllü eğitimcilerin yardımıyla öğrencilere güvenli internet konusunda detaylı eğitimler verildi. Toplumu bu konuda bilinçlendirmeyi hedefleyen Isparta Emniyet Müdürlüğü seminerle de yaygın çaplı bir bilgilendirme çalışması yapmış oldu. Emniyet Teşkilatı içinde böyle bir çalışma Türkiye'de ilk kez düzenleniyor" dedi.

Seminer sonrasında Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, katkılarından dolayı ESET Türkiye Satış Müdürü Barbaros Akkoyunlu'ya teşekkür beratı ve plaket verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.