Verdiği Teklifin Reddedilmesini İstedi

Verdiği Teklifin Reddedilmesini İstedi

Yayınlanma:
Verdiği Teklifin Reddedilmesini İstedi

İl İstihdam Kurulu toplantısında ilginç bir durum yaşandı. Senirkent Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde bazı dalların açılması için teklif veren Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, kurul üyelerinden bu teklifi reddetmelerini istedi.

İl İstihdam Kurulu geçtiğimiz hafta yılın ilk toplantısını gerçekleştirmişti. Toplantıda ilginç bir an yaşandı. Daha önce kurula Senirkent Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde, bazı dalların açılması için teklif veren Milli Eğitim İl Müdürü İlyas Can, kurul üyelerinden kendi verdiği teklifin reddedilmesini istedi. Can, bu talebini şu ifadelerle anlattı:

“Senirkent Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin bünyesinde çocuk gelişimi ve eğitimi, erken çocukluk eğitimi, saç bakımı, zabit katipliği ile infaz ve koruma dallarının açılması yönünde gündeme alınması için teklifimiz vardı. Ancak bakanlığımızın 04.04.2016 tarihli yazısına istinaden; bundan sonraki alan, dal açılması tekliflerinde öğrencilerin mesleki eğitimlerini, stajlarını işyerlerinde yaptırılacağının, iş veren veya sektör temsilcilerince taahhüt edilmesi durumunda bakanlığımıza teklif edilmesi gerekiyor diyor.

Daha önce bu hüküm yoktu. Bakanlığımız bunu bu şekilde belirttiğinden dolayı bu teklifimizin buradaki üyeler tarafından reddedilmesini talep ediyorum. Artık alan açılabilmesi için açılacak alanda okuyacak çocukların işletmelerde staj görmeleri gerekiyordu. Biz alanı açıyorduk, daha sonra da staj yapacakların kurumlarını arıyorduk. Bakanlık diyor ki; bundan sonra alan teklifi yapabilmek için ilk önce o okul işverenden teklif alacak ve ona göre alan, dal açılması teklifinde bulunacaksınız. Biz eski uygulaman dolayı teklifte bulunmuştuk. Biz o yüzden bu teklifin reddini istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.