Verem Zengin Fakir Herkezi Tehdit Ediyor

Isparta Valisi Memduh Oğuz, verem hastalığının zengin-fakir herkesi tehdit ettiğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2011 23:11
Verem Zengin Fakir Herkezi Tehdit Ediyor

Isparta Valisi Memduh Oğuz, verem hastalığının zengin-fakir herkesi tehdit ettiğini belirtti.
    
Verem Haftası kapsamında Isparta'da düzenlenen törende konuşan Vali Oğuz, verem hastalığının zengin, fakir demeden herkesi tehdit ettiğini belirterek, ''Bana bir şey olmaz anlayışı çok yanlıştır. Herkesin, sevdikleri için verem hastalığına neden olan unsurlara dikkat etmesi gerekiyor'' dedi.
    
Verem hastalığının nedenleri arasında sigaranın da etkin rol oynadığını belirten Oğuz, akciğerlerin en büyük düşmanının sigara olduğunu, sigaranın topluma yönelik ciddi bir tehdit olduğunun herkes tarafından iyi anlaşılması gerektiğini kaydetti. Oğuz, ''Dünya ile rekabet edebilmemiz için öncelikle sağlıklı millet ve toplum olmalıyız. Sevdiklerimiz için, kendimiz için kötü alışkanlıklardan vazgeçmeliyiz. Sağlımız için tehdit oluşturan unsurlardan uzaklaşmalıyız'' diye konuştu.
    
Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal da, veremin eski bir hastalık olmasına rağmen bugün hala insanları tehdit ettiğini ifade ederek, dünyada her yıl yaklaşık 9 milyon kişinin verem hastalığına yakalandığını ve her yıl 1,7 milyon insanın bu hastalıktan hayatını kaybettiğini bildirdi.
    
Önal, Isparta'da da 2010 yılında 54 yeni hastanın kayda alındığını ve bunlardan 30'unun akciğer tüberkülozu olduğunu da belirterek, bulaşıcı olan verem hastalığının belirtilerinin görülmesi halinde vakit kaybedilmeden doktora başvurulması gerektiğini söyledi.
    
Törende verem ile ilgili resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de hediyeleri verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.