Vergi Haftası Barida’da Kutlandı

Şubat ayının son haftası ile Mart ayının ilk haftası kutlanan vergi haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül töreni Barida Hotels’te yapıldı. Tören çerçevesinde vergi rekortmeni olan işadamları ödüllendirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2013 22:45
Vergi Haftası Barida’da Kutlandı

Şubat ayının son haftası ile Mart ayının ilk haftası kutlanan vergi haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül töreni Barida Hotels’te yapıldı. Tören çerçevesinde vergi rekortmeni olan işadamları ödüllendirildi.

24. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında vergi rekortmenleri ödüllerini aldı. Barida Otel’de düzenlenen Ödül Törenine, Vali Memduh Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Emniyet Müdür Vekili Esat Dulkadiroğlu, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ile İşadamları katıldı.

“VERGİ VEREN İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR”
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, vergisini veren tüm işadamlarına teşekkür etti. Dünyadaki krizden en az etkilenen ülkelerden biri olmamıza rağmen büyüme hızımızın bir hayli düştüğüne işaret eden Kaçıkoç, geleceğin pek de iç açıcı görünmediğini söyledi.

EKONOMİNİN GÜÇLENMESİ ADALETLİ VERGİYLE MÜMKÜN OLUR
Bizler, 2023 yılında dünyanın en büyük on ekonomisi arasında yer almayı hedefliyorsak, bunun bir yolu da adaletli vergi sisteminden geçmektedir. Şimdi esas mesele, rekabet edebilen, yenilik ve araştırma yapabilen, nitelikli iş gücü ile çalışan, dünya ile irtibatlı Isparta ekonomisi istiyorsak, her kesimin elini taşın altına sokması gerekir.

Bu noktada, devlet büyüklerimiz lütfen atılması gereken adımları atsınlar ve bizlerin önünü açsınlar. Artık devletin ve özel sektörün beraberce el ele vererek dünya ile rekabet etmesi gerekmektedir. Yani iş dünyası olarak, kamu olarak, ortak akılla ve birlikte çalışarak çok güzel günler göreceğimize inancımız sonsuzdur. Rekabetin yolu, yüksek katma değerli üretimden ve verimlilikten geçmektedir. İşte bizler de bunun yolunun açılmasına destek verilmesini istiyoruz.”

“DEVLETİN GÜÇLENMESİ, VERGİYE VE GÖNÜLLÜ UYUMA BAĞLIDIR”
Öte yandan adaletli vergi sisteminin oluşturulması gerektiğini belirten il Defterdarı Rahmi Turan da şöyle devam etti: “Vergi gönüllü uyum, vergi verme, çağdaş toplumlarda vatandaşın yerine getirmekte sorumlu olduğu önemli bir görevdir.

Devletin sosyal yönünün ağırlık kazandığı demokratik toplumlarda demokrasi esas itibari ile haklar, hürriyetler rejimi olduğu kadar sorumluluklar da içerir. Kişiler vergi ödeyerek bu görevlerden birini yerine getirmiş olurlar. Devletin güçlenmesi, vergiye gönüllü uyuma bağlıdır. İktisaden güçlü, bütçesi denk, yatırım ve teşvikleri tatminkâr, bölgede lider bir ülke olmak istiyorsak tabi ki istiyoruz, bu isteğin gerçekleşmesi için vatandaşlarımızın münferit veya ortaklık olarak yaptırım ve üretim yapmaları, vergiye gönüllü uyum göstermeleri, idarenin de mükellef odaklı, özveri ve sevgi ile iletişim içinde kaliteli hizmet sunmasına bağlı olduğuna inanıyorum.”

“VERGİ LENDİRİLMİŞ KAZANÇ KUTSALDIR”
Vali Memduh Oğuz ise vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğunu bildirdi. Kalkınma için de, gelişme için de, rekabet için de bu kavrama ihtiyaç olduğunu ifade eden Oğuz, şu açıklamada bulundu: “Vergi yerine algı da diyebiliriz esasında. Çünkü vergi esasında tam da vergi değildir. Devlet almasa kimse vermez. Bu almadır esasında.

Bunun alma ile verme ile beraber yapacağımız bir muhasebe var. Defterdar bey, güzel bir söz söyledi, ‘Biz bu aldığımızı hak ettireceğiz’ dedi. Yani ‘sizin bu vergiye riayetinize layık olmaya çalışacağız’ dedi. Bize düşen de odur. Kamu görevlisi de aldığı maaşı, milletin bu tasarrufları ile olduğunu bilecek.”

Biz kamu görevlileri olarak başımızı dik tutup evimize ekmek götürebiliyorsak, bu vergi ile oluyor. ‘%55 vergi geliri Isparta’nın masrafını karşılıyor’ dedi Defterdar Bey. Peki diğer türden hesaba girmeyen Ispartalıların verdiği vergiler var.

Yani örneğin bir vatandaşın bir peynir alırken üzerinde vergisini ücret öderken ödediğimiz ama Isparta vergi dairesine girmeyen vergiler var. Bunları da koyduğunuz zaman bu rakam %100’ü geçer. Onun için Isparta’nın 29. sırada olması demek, verdiği vergiyi harcadığının %50 fazlası demektir. Bu bakımdan da kamu görevlilerinin, bu millete çok büyük bir hizmet borcu ve teşekkür borcu var.”

Daha sonra Isparta Vergi Rekortmenlerine ödülleri verildi.

İşte, Isparta’nın vergi rekortmenleri;

KURUMLAR VERGİSİ:
1. Mensucat Sanayi Ticaret A.Ş. Erdal Oruç
2. Çıraklar Tekstil ve Otomotiv Sanayi Ltd. Şti. Mustafa Çırak
3. Ünlüsoy Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Mehmet Ünlüsoy
4. Tuaçi Marble Madencilik Nakliyat Orman Ürünleri San. Tic. Ltd. Oğuzhan Erdoğan
5. Metro Mühendislik Gıda Maden Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Mustafa Özaydın
GELİR VERGİSİ:
1. Ata Basmacı
2. _
3. _
4. _
5. Mehmet Selek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum