Vergi Haftası Kutlu Olsun

Her yıl Şubat ayının son haftası ile Mart ayının ilk haftası kutlanan Vergi Haftasının 24.’sü bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Vergi Haftası Kutlu Olsun

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Defterdar Rahmi Turan ve beraberindeki heyet, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından heyet, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Defterdar Rahmi Turan; “Bugün 24’ncü vergi haftasını kutluyoruz. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hafta boyunca, vergi bilincini yaymak, topluma benimsetmek, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlere vergi bilincini yaymak amacıyla bu haftayı gerek dışa dönük, gerek personele dönük çeşitli etkinliklerle gerçekleştireceğiz. Maliye Bakanlığı olarak esas amacımız vergiyi tabana yaymak, vergi adaletsizliğini, vergi kaçağını, kayıt dışılığı önlemektir. Bu sebeple tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret edeceğiz. Şehitlerimizin Gazilerimizin derneklerini, huzurevini ziyaret edeceğiz.

Ferdi yıllık mükelleflerimizin, diğer vergi uyumu sağlayan, düzenli vergisini ödeyen. Vergi kaçağına sebebiyet vermeyen mükelleflerimizi de işyerlerinde ziyaret ederek onlara teşekkür edeceğiz, katkılarının devam etmesini dileyeceğiz. Biz de mükellef odaklı olarak toplam kalite kurallarına göre, vatandaşı ön plana çıkararak hizmet sunmaya devam edeceğiz. Bakanlığımızın strateji planlarını en son noktasına kadar geliştirerek kamuoyuna sunacağız. Bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlerin de katkısıyla sürdürmeye devam edeceğiz”.

Geçen seneki vergi uygulamalarımız hakkında bilgi veren Defterdar Rahmi Turan; “2012 yılında vergi tahakkukumuz 655 milyon olarak gerçekleşti. Tahsilatımız 461 milyon olarak gerçekleşti. Genel tahsilat oranımız %72’dir. Faka t vergiler bazında taksitlendirilmiş kamu alacaklarını ayırdığımız zaman gelir vergisi bazında &87, kurumlar vergisinde %72, katma değer vergisinde %71, diğer vergi gelirlerinde de %81 olarak gerçekleşmiştir.

Defterdarlığımıza bağlı saymanlıklarca yürütülen, genel bütçe ödemeleri ise 721 milyon olarak gerçekleşti. Genel bütçe bazında gelirlerin giderleri karşılama oranı %55, merkezi bütçe olarak değerlendirildiğinde de %34 olarak gerçekleşti”.

Vali Memduh Oğuz, “Öncelikle Vergi Haftanızı tebrik ediyorum. Bu vesile ile Maliye Bakanlığında çalışan bütün arkadaşlarımıza, huzurlu, sağlıklı bir çalışma dönemi diliyorum. Isparta, tahakkuk, tahsilat oranına baktığımızda en düşük seviye %70, gelir vergisinde %90’a yaklaşan bir oran görülüyor. Bu aynı zamanda Isparta halkının kanunlara riayeti konusunda, mevzuata riayeti konusunda, devlete bağlılığı konusunda bir ölçüdür. O bakımdan bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Gelir vergisinde %90’a yakın bir tahsilat oranı çok önemli bir ölçüdür. Elbette bu Isparta’nın genel gidişi ile orantılı bir durumdur. Burada asayişin tam olarak temin ediliyor olması, vatandaşın işlerini yaparken kanunlara riayet ediyor olması bu alanda da görülmektedir. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Ekonomik hayatın daha da canlanmasını elbette arzu ederiz. Isparta ne kadar çok kazanırsa, devlete o kadar çok vergi verecek demektir. O bakımdan çalışan, üreten, ürettiği helal kazancından devletimize vergi ödeyen vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Hem çalışanlarımıza hem de vergisini ödeyen vatandaşlarımıza sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.