Vergi Ödemek Büyük Özveri

Vergi Haftası dolayısıyla ekibiyle birlikte ITSO’yu ziyaret eden Defterdar Rahmi Turan, tüm işadamlarına teşekkür etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2013 16:45
Vergi Ödemek Büyük Özveri

Vergi haftası dolayısıyla Defterdar Rahmi Turan Defterdar Yardımcıları İzzet Öztürk, Esin Ertürk, Kaymakkapı Vergi Dairesi Müdürü LAyike Yıkılmaz, Davraz Vergi Dairesi Müdürü Münir Şahiner ve Gelir Uzmanı Bayram Çırak ile birlikte Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundular. Defterdar Turan ve ekibini ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Meclis Başkan Bedri Ayhan ve yöneticiler karşıladı.

ITSO üyesi işadamlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Defterdar Rahmi Turan, “Ülkemiz açısından vergi çok önemli bir unsur. İşadamları yatırımlarını yapacaklar vergilerini ödeyecekler bu gerçekten çok büyük özveri. Defterdarlık olarak toplumda vergi bilincinin oluşturulması veya var olan olguyu daha da genişletmek, toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmek üzere çeşitli sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ediyor hem onlara verginin önemini anlatıyoruz hem de Defterdarlığımız ile ilgili sorunları dinleyerek çözüm yollarını birlikte buluyoruz.

Bizler Defterdarlık olarak, ülkemizin geleceği ve halkımıza sunulan hizmetlerin devamı için halkımızdan gücü nisbetinde vergi tahsil ediyoruz. Bu vergiler halkımıza yol, su, elektrik ve daha bir çok hizmet olarak geri dönmektedir. Bu doğrultuda, devlet halkından vergi alır ve bunu halkı için yatırımlarda kullanır. Bizler, elimizden geldiği kadar son derece şeffaf bir şekilde vergilendirme yaparak tahsilatı gerçekleştiriyoruz.

İlimizde vergide tahsilat oranı sevindirici boyuttadır. Bu bağlamda İşadamlarımız Isparta da çok özverili bir şekilde vergilerini ödüyorlar. Şuanda vergi tahsilatında yüzde 70’lerdeyiz bu rakam Türkiye ortalamasının üzerinde. Sayın ITSO Başkanının şahsında tüm üyelere teşekkür ediyorum. “diye konuştu.

ITSO Başkanı Kaçıkoç da konuşmasında, “Vergi dairelerimiz bizim iş ortaklarımızdır. Daha önceleri korkarak girdiğimiz Vergi dairelerinde artık hiçbirşey eskisi gibi değil vatandaş odaklı hizmet veriliyor ve her türlü kolaylık sağlanıyor. Bunun yanı sıra devletimiz vergiler konusunda biraz daha iyileştirici çalışma yaparsa işadamlarımızın rahatlayacağını düşünüyorum. Ben Sayın Defterdarım ve ekibine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.