Vergi Tahsilatı Sevindirici Oranda

Isparta İl Defterdarlığı yöneticileri Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette konuşan İl Defterdarı Rahmi Turan, “İlimizde vergi tahsilatı sevindirici oranda” dedi.

Yayınlanma:
Vergi Tahsilatı Sevindirici Oranda

Başkan Vekili Ahmet Tural tarafından karşılanan Defterdar Rahmi Turan önderliğindeki heyet, makamda yaklaşık bir saat süre ile istişarede bulundu.

Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek; "Öncelikle Sayın Defterdarımız başta olmak üzere Daire Müdürlerimizin ve tüm çalışanların Vergi Haftasını kutluyorum. Vergi; Devletin kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla kişi ve kurumlardan Kanun yoluyla tahsil ettiği en sağlıklı kamu geliridir. Anayasanın 73’nci maddesine göre, herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür.

İlimizde de temsil etmiş olduğumuz esnaf ve sanatkarlarımız bu bağlamda vergi yükümlülüğüne duyarlıdır. Ve hatta millet olarak da duyarlı olmak zorundayız. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.

Ayrıca ülkemizde bugün eğitimden, sağlığa, tarımdan, turizme, enerjiden, teknolojiye her alanda hızla kalkınmak, daha çağdaş hizmetlerden ve medeni nimetlerden yararlanmak için Vergi çok önemlidir. Çünkü tüm yatırımların vatandaşlardan alınan vergilerle yapıldığını toplum olarak bilmekteyiz. Vergilendirmede eşitlik, açıklık, uygunluk ve adalet esaslarına riayet edilmeli diye düşünüyoruz. Toparlayacak olursak, kaliteli ve sürdürebilir bir yaşam için vergimizi ödemeliyiz diyoruz” dedi.

İl Defterdarı Rahmi Turan da ziyarette yaptığı konuşmada; "Bilindiği gibi içinde bulunduğumuz hafta Vergi Haftası. Dolayısıyla bizde Defterdarlık olarak toplumda vergi bilincinin oluşturulması veya var olan olguyu daha da genişletmek, toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmek üzere çeşitli sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ediyor hem onlara verginin önemini anlatıyoruz hem de Defterdarlığımız ile ilgili sorunları dinleyerek çözüm yollarını birlikte buluyoruz.

Bizler Defterdarlık olarak, ülkemizin geleceği ve halkımıza sunulan hizmetlerin devamı için halkımızdan gücü nisbetinde vergi tahsil ediyoruz. Bu vergiler halkımıza yol, su, elektrik ve daha bir çok hizmet olarak geri dönmektedir. Bu doğrultuda, devlet halkından vergi alır ve bunu halkı için yatırımlarda kullanır. Bizler, elimizden geldiği kadar son derece şeffaf bir şekilde vergilendirme yaparak tahsilatı gerçekleştiriyoruz. İlimizde vergide tahsilat oranı sevindirici boyuttadır. Ben, Defterdarlık Heyeti olarak Vergi Haftası münasebetiyle Sayın Ahmet Tural beyin nezdinde bizleri kabul ettikleri için Esnaf Odaları Birliği Başkanlığına teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.