Verimli Topraklar Betonlaştırılmamalı

AK Parti Isparta İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, Çünür mevkiinde 700 bin m2'lik alanın imara açılmasını "verimli tarım topraklarının betonlaştırılması" açısından eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2012 14:44
Verimli Topraklar Betonlaştırılmamalı

Isparta'daki mevcut demiryolu ağlarını hatırlatan Özdemir, bu tür tarım açısından değerli yerleri imara açarak yaşam merkezi oluşturmak yerine uzak noktalara oluşturulacak yaşam merkezlerinden Banliyo treni projesi ile  insanların 15 dakikada şehir merkezine ulaşabileceklerini ifade etti.

Özdemir, bir zamanlar sahip olduğumuz sıra mağazalar, kebapçılar arastası gibi kentin tarihsel dokuları yok edilip, bugünlerde olduğu gibi enerjisi olmayan yapılarla doluşmasından hiçbir farkı olmayacaktır. O günlerde tarihimiz yok edildi, bu günlerde de tarımsal arazilerimiz yok edilecektir.

ORTAK AKIL KARARLARI ALINMALI, YENİ COĞRAFYAYA YAYILMALIYIZ
Yeni imar projeleri değerlendirelecekse, kente yeni imar alanları açılacaksa, master plan yaparcasına ortak akıl üreterek kent konseyleri kararlarını uygulayarak, kent konseylerini çalıştırarak bu alanların açılması daha uygun olurdu.

Tren Garı'ndan Afyonkarahisar'a kadar hali hazırda bir demiryolu hattından söz etmek istiyorum. Mevcut Bozanönü, Senirce Köyü, Gönen İlçesi, İğdecik Köyü, Gümüşgün (Baladız) , Koçtepe, Keçiborlu istikametinde demir yolu ve kara yolu mevcut olup yapmamız gereken şehri bu tarafa yayarak banliyö treni projesini uygulamak olacaktır.

Bu proje uygulanırsa bu güzergahtaki tepeler imara açılacak ve konutlar bu tepelere yapılarak, tarım alanlarından tarım yapma şansı azalmayacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum