Vişne Üreticisi Fiyatlardan Memnun

Vişne Üreticisi Fiyatlardan Memnun

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2017 09:58
Vişne Üreticisi Fiyatlardan Memnun

Geçen yıl 90 kuruşa kadar düşen Vişnenin bu yıl Isparta’da hasat dönemi ile birlikte tüccarlar tarafından kilosunun 1,80 TL’den alınması çiftçileri memnun etti.   Isparta’da vişne hasadına başlandı.

Vişne sezonunun başlamasıyla birlikte Vişne fiyatlarının bugünlerde 1 lira 80 kuruş olması vişne üreticilerinin istediği fiyata geldi.Isparta’da çiftçinin en önemli geçim kaynaklarından vişne alım sezonu geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Bu yıl gerek rekoltenin yüksek olması gerekse büyük bir çoğunluğu Meyve Suyu üretimi yapan fabrikalar tarafından alınan vişnenin fiyatının yüksek olması üreticide memnuniyet yarattı.

CAN; “FİYATLAR İYİ AMA DÜŞMESİNDEN ENDİŞE EDİYORUZ”
Bu durumun bir üretici olarak kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Vişne üreticisi Erdoğan Can; “Bu yıl rekoltemiz geçen yıllara göre iyi. Ağaçlarda vişne çok. Kalite de iyi. Bilindiği gibi geçen yıl fiyat düşüktü ve bu konu bizi üzmüştü. Bu yıl ise ilk alımlar 1,80 TL’den açıldı. İnşaallah bu durum yükselerek devam eder. Geçen yıl Vişne Alım Merkezleri hasat sezonu açıldığında Vişneyi 1 lira 30 kuruştan alıyorlardı. Fakat, sonra bu fiyat 90 kuruşa düştü. Bu durumun bu yıl yaşanmasından korkuyoruz.

İPEKÇİ; “ÜRETİCİ DE BU YIL BAYRAM EDİYOR”
Vişne Alımı yapan Fikri İpekçi de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Üretici fiyatların bu yıl yüksek olmasında dolayı memnun. Şuanda biz vişnenin kilosunu 1 lira 80 kuruştan alıyoruz. Bu fiyatlar düşer mi, yoksa yükselir mi? Onu bilemiyorum. Ancak, şuanda fiyatlar üreticinin emeğini karşılıyor diyebilirim. Geçen yıl ilimizde yaklaşık 6 bin ton vişne alımı yapıldı. Bu yıl 8 bin tonu geçmesi bekleniyor. Alımlara geçtiğimiz günlerde başladık. Üreticilerin bir bölümü şuanda beklemede. Fiyatların birkaç gün sonra rekabetten dolayı daha da yükselmesini düşünüyorum” diye konuştu.    

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum