Voleybol Camiasında Neler Oluyor?

Ajans32'ye ulaşan okuyucu mektubunda yer alan iddialar çok konuşulacağa benziyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2014 23:24
Voleybol Camiasında Neler Oluyor?

Voleybol Hakemlerinin bir kısmı, Voleybol İl Temsilciliği ve bazı görevlilerle ilgili bir takım iddialar üzerine suç duyurusunda bulundu. Bu iddialar spor kamuoyunca kulaktan kulağa konuşuluyor.

Isparta voleybol camiası, bu iddialar üzerine 2’ye bölündü. Hakemlerden bazıları, Voleybol İl Temsilcisi Tevfik Akar, Hakemlik yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelleri Mahmut Satır ve Ahmet Taşdemir’le ilgili bir takım iddialarda bulunarak, aynı saatte birden fazla görev aldıklarıyla ilgili iddialarda bulundular.

İl Temsilcisi Tevfik Akar’ın merkez ve il dışı maçlarında hakemlik yaparken aynı anda il temsilcisi olarak yazdırıldığı ileri sürüldü. Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli Mahmut Satır’ın 10.03.2013 tarihinde sahte imza attığı ve ayrıca devlet memuru olmasına rağmen özel olarak kurulan Barida Gençlik ve Spor Kulübü adına da kurslar düzenlediği iddia edildi. Ayrıca Satır’ın 23-30 Aralık 2013, 1-13 Ocak, 11-12 Ocak, 2-27 Ocak tarihlerinde de hem voleybol hakemliği, hem 6 Mart Spor Salonu salon amirliği, hem de diğer spor alanlarında da görevli olduğu da ileri sürüldü.

Ve aynı zamanda Isparta Voleybol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği’nin de başkanlığını yapan Mahmut Satır’ın tüm muhasebe hesaplarını tek elinde bulundurmakta olduğu ve gelir-giderleri kimseyle paylaşmaması da tepkilere neden olduğu iddia edildi.

Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli Ahmet Taşdemir’in de bilardo, masa tenisi, voleybol hakemliğini mesai saatinde yaptığı ileri sürüldü Taşdemir, zaman zaman mesaisine hakem kıyafetiyle geldiği ve salon ile kurum arasında mekik dokuduğu iddia edildi.

Bu iddiaları ortaya atan isimlerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne yaklaşık 10 madde halinde verdiği ve soruşturma açılmasını istediği öğrenildi. Soruşturmanın açıldığı, sona gelindiği ve nedense hala sonuçlandırılmadığı öğrenildi. Ayrıca bu iddiaları ortaya atan hakemlerin Cumhuriyet Savcılığına ve diğer ilgili kurumlara da dilekçe gönderdikleri edinilen bilgiler arasında.

Bu iddialar üzerine 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı anısına düzenlenecek voleybol turnuvası ve Büyük Bayanlar Voleybol Ligi’nin de iptal edildiği ve bu iddialar nedeniyle bazı hakemlerinde hakemliği bırakacağı iddia edildi.

Ayrıca bir takım iddialardan rahatsız olan İl Hakem Kurulu Üyeleri Nasuh Yıldırım, Mehmet Akif Nalbant (Tevfik Akar’ın görevlendirdiği 2 kişi) ve Ergün Er’in de (hakemlerin seçimiyle) görevlerinden istifa ettiği ileri sürüldü.


EDİTÖRÜN NOTU:
Haberle ilgili cevap hakkı doğan kişi ve kurumlar istedikleri takdirde bu habere ilişkin cevap haklarını kullanabilirler.

Haberle ilgili belgeler Ajans32'de bulunup ihtiyaç duyulması halinde yayınlanacaktır.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum