Voleybol İl Temsilciliğini Eleştirdi

Voleybol İl Temsilciliğini Eleştirdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2015 14:24
Voleybol İl Temsilciliğini Eleştirdi

Isparta Ceza İnfaz Kurumu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İlhan Karakuyu, Eğirdirspor Antrenörü Hüseyin Şentürk’ün açıklamalarına destek vererek Voleybol İl Temsilciliği’ni eleştirdi.

Isparta’yı daha önce Bölgesel Voleybol Ligi’nde temsil eden Isparta
Isparta Ceza İnfaz Kurumu Gençlik ve Spor Kulübü, Voleybol İl Temsilciliğini ve hakemleri eleştirdi. Kulüp Başkanı İlhan Karakuyu, yazılı bir açıklama yaptı.

Karakuyu’nun açıklamasını aynen yayınlıyoruz: “Kulübüm geçen yıllarda yapılan haksızlıklar nedeniyle Bölgesel Lig’den ve amatör ligden bu yıl tamamen çekilmiştir. Nedeni ise aynı hakemlerin yönetmesi ve devamlı aynı kulüp lehine hata yapılması. Isparta’da yeteri kadar ulusal hakem var, ama maçlarda her nedense 4 hakemden başkası yok. Bir maç yöneten hakemler listesi yayınlansa bazı hakemlerin % 70, bazıları % 10, 20 ve 30’da kaldığı gözlemlenecektir. Kulübümüz voleyboldan soğutan bir başka olay ise Isparta iline temsilen Ispartamıza temsilen giden karma takımda yalnızca bir kulübün oyuncularının götürülmesi ve bu takımın antrenörleri tarafından götürülmesi il temsilciliğinin basiretsizliğidir. Biz medyadaki ve internetteki paylaşımları gördüğümüzde Isparta karmasını değil, o takımların maçlara gittiğini gördük. Voleybol il temsilciliğinin yaptığı bütün sosyal aktivitelerde ayrımcılık yapıldığını gördük. Kulübümüz yılda 100 dolayında maç yapmaktadır. Hakemlerimiz, gözlemciler ve ekonomik olarak faydalanmaktadır. Faydalanmaları da gayet normaldir. Ama hakkaniyet ölçüler içerisinde olursa biz il temsilciliğine destek veririz olmadığında ise desteğimizi çekeriz.

Bütün kulüpler emek vererek bir yerlere gelmeye çalışıyor. Amatör ruhla çalışan kulüplerimizi hatalar yaparak spora küstürmeyelim. Kim hata yapıyorsa ayıklansın. Yerine yeni Isparta sporunun ilerletecek temsilciler gelsin. Kulüpler, antrenörler, hakemler, gözlemciler arasında birlik ve beraberlik sağlansın. Yoksa Isparta’da voleybol bitti. 1 veya iki takım olsa hiçbir ileri gitme olmaz. Ne kadar çok takım olursa çocuklarımız ilerler ve sporu severler. Kimsenin şevkini kırmayalım.

Ben buradan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzü ve Voleybol Federasyonu’nu göreve çağırıyorum. Isparta’da voleybol adına ne yapmaları gerekiyorsa yapmalarını diliyorum. Teşekkür ederim.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum