Yabancı Yatırımcılara BAKA’dan Teşvik Rehberi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) hazırladığı ülkemizdeki bakanlıklar, diğer kamu kurum ile kuruluşlar, Avrupa Birliği’nin verdiği teşvik ve destekleri içeren Türkiye’de Teşvik ve Destekler Rehberi’nin İngilizcesi hazırlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2012 15:20
Yabancı Yatırımcılara BAKA’dan Teşvik Rehberi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) hazırladığı ülkemizdeki bakanlıklar, diğer kamu kurum ile kuruluşlar, Avrupa Birliği’nin verdiği teşvik ve destekleri içeren Türkiye’de Teşvik ve Destekler Rehberi’nin İngilizcesi hazırlandı.

Türkiye’de 26 kalkınma ajansı arasında bu şekilde bir çalışma hazırlayan ilk ajans olan BAKA’ya, ‘Investment Incentives and Supports in Turkey’ adıyla hazırlanan çalışmanın tercüme, basımı ve dağıtılmasında Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı katkı sağladı.

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkan Süleyman Tapsız, Antalya, Burdur ve Isparta’yı kapsayan kalkınma ajansının bölgede yatırımlar ile yatırımcıların önünü açabilmek için sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha eklediğini bildirdi.

Yatırımcıların anlayabileceği yalın bir anlatımla bakanlıklar, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile Avrupa Birliği’nin verdiği teşvik ve destekleri içeren Türkiye’de Teşvik ve Destekler Rehberi’nin İngilizce olarak hazırlandığını belirten Vali Süleyman Tapsız, şu açıklamayı yaptı: “Hazırlanan kitapta, ülkemizde yatırımcı ve işadamlarına 20 farklı kurum tarafından sağlanan teşvik ve destekler, yatırımcının anlayabileceği, basit bir dil ile ve sunum formatında incelenmiştir. BAKA, ülkemizdeki 26 kalkınma ajansı arasında bu alanda da öncü olmuş ve bu şekilde bir çalışma hazırlayan ilk ajans olmuştur. BAKA’nın bu çalışmasının Türkçe versiyonu, geçtiğimiz yıl Antalya Valimiz Sayın Dr. Ahmet Altıparmak’ın BAKA Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde gerçekleştirilmişti, kendilerine bu çalışma nedeniyle burada bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu çalışma teşvik sisteminde olabilecek mevzuat değişiklikleri çerçevesinde BAKA tarafından revize edilecektir.

Ben bu çalışmadan dolayı BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek ve çalışmada emeği geçen tüm BAKA uzman personelini kutluyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. İngilizce olarak hazırlanan Türkiye’de Teşvik ve Destekler çalışmasının yatırımcılara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye’de Teşvik ve Destekler Rehberi’nde; “Genel Teşvik Sistemi (Hazine Müsteşarlığı Teşvikleri), KOSGEB Teşvikleri, İŞKUR Teşvikleri, TÜBİTAK Teşvikleri, Ar-Ge Kanunu Teşvikleri, San-Tez Teşvikleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Teşvikleri, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Teşvikleri, Serbest Bölge Teşvikleri, OSB Teşvikleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşvikleri, Tarım Teşvikleri, Kırsal Kalkınma Teşvikleri, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Teşvikleri, Dış Ticaret Teşvikleri, Dahilde İşleme Rejimi Teşvikleri, İstihdam Teşvikleri, Kalkınma Bakanlığı Teşvikleri ve Avrupa Birliği Fonları, Kalkınma Ajansı Destekleri” yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.